Ünnepi narancsos kacsamell: szaftos és omlós lesz a hús

A kacsamell gyorsan elkészül, mégis fenséges fogás, főleg naranccsal sütve, pecsenyelével locsolva.

Narancsos kacsamell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Otthon is készíthetsz olyan finom kacsamellet, mint amilyet az éttermekben kínálnak. A narancsos szósztól még jobban illik majd az ünnepi sültes tálra. Az egyik legfontosabb szabály, hogy ne süsd túl a húst. Továbbá ne használj sok fűszert.

Narancsos kacsamell

Hozzávalók

  • 4 db kacsamell
  • 2 evőkanál méz
  • 2 ág rozmaring
  • 2 db narancs
  • 2 teáskanál kacsazsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet tisztítsd meg, ha kell, távolítsd el a szőröket. A bőrt irdald be úgy, hogy a hús ne sérüljön, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Egy serpenyőben olvassz fel kevés kacsazsírt, majd előbb a bőrös felükkel lefelé süsd hét percig. Fordítsd meg, és a másik oldalukat is süsd három-négy percig. 

A kacsamelleket rakd egy zsiradékkal kikent, tűzálló edénybe. Az egyik narancs frissen facsart levét keverd el a mézzel és a kacsából kisült szafttal, majd locsold a mellekre. Tedd melléjük a rozmaringágakat, a másik narancs gerezdjeit, és süsd meg 200 fokon 15-20 percig, attól függően, hogy mennyire szereted átsütve. A sütőből kivéve pihentesd 10 percig, majd utána szeleteld fel. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük