Krémes narancsos, diós tejberizs: abbahagyhatatlanul finom a téli változat
A tejberizs általában a gyerekkort juttatja az eszünkbe. A nosztalgikus desszertet könnyen variálhatod az évszaknak megfelelően.

narancsos-dios-tejberizs
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az örök kedvenc tejberizs nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor a főzése odafigyelést is igényel, hisz könnyű elhibázni. Leéghet, esetleg nem lesz krémes, selymes. Lehetőleg kerek szemű rizottórizsből készítsd, és fontos, hogy ne öntsd rá rögtön az összes folyadékot. Naranccsal, dióval, esetleg mézzel igazán téliessé teheted.  

Narancsos, diós tejberizs

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 0.5 bögre tejszín
  • 6 dkg cukor
  • 2 db narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál dió
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd rakd egy lábosba. Öntsd fel a vízzel, dobj hozzá egy csipet sót, és főzd félig puhára. Add hozzá részletekben a tejet, a végén pedig a tejszínt. Kis lángon főzd körülbelül 15 percig, néha kevergesd meg, nehogy leégjen. Közben rakd hozzá a cukrot és a vaníliát is.
Amikor a rizsszemek teljesen magukba szívják a folyadékot, és puhák, húzd le a tűzről, és az egyik felkockázott narancsot keverd hozzá. Érdemes pihentetni legalább 10 percig. Tálaláskor a tetejére rakj narancsot, és szórd meg darabokra vágott dióval. 
A tejbegríz is régimódi édesség. Főzd úgy, hogy ne legyen csomós! 

Ezt is szeretjük