Ünnepi kacsacomb naranccsal és tökkel sütve: egyszerre omlós, ropogós és szaftos
A kacsacomb a mézes páctól lesz különlegesen fényes. A vele sült finomságok pedig még aromásabbá teszik.


- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- A bőrnadrágot leváltja a latex? – Még Victoria Beckham is rákattant az új őrületre »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A ropogós, mégis omlós narancsos kacsa sok családban kihagyhatatlan része az ünnepi menünek. A combokat nem szabad magas hőfokon sütni, mert kiszáradnak: legfeljebb 160 fokon készítsd a kacsát, és nagyjából két és fél-három órát süsd. A visszamaradt zsír hetek múlva is isteni friss kenyérre kenve.
Naranccsal, tökkel sült kacsacomb
Hozzávalók:
- 6 db kacsacomb
- 40 dkg sütőtök
- 6 gerezd fokhagyma
- 1.5 evőkanál méz
- 2 db narancs
- 4 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsacombokat tisztítsd meg, sózd, borsozd. Keverd össze a mézet egy evőkanál aprított rozmaringgal és az egyik narancs kifacsart levével. A combokat kend be a páccal, és hagyd néhány órát pihenni.
A pácolási idő leteltével helyezd a combokat római tálba vagy kacsasütő edénybe, ezek hiányában bármilyen tűzálló tepsibe. Dobd a hús mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket és néhány szál rozmaringot. Tedd a kacsa mellé a feldarabolt sütőtököt, a maradék narancsot, és letakarva süsd két órát.
Ha nem eszitek meg az összes kacsacombot, a maradékból isteni finom krémet, rilette-et készíthetsz.
Még több recept