Ünnepi kacsacomb naranccsal és tökkel sütve: egyszerre omlós, ropogós és szaftos
A kacsacomb a mézes páctól lesz különlegesen fényes. A vele sült finomságok pedig még aromásabbá teszik.
A ropogós, mégis omlós narancsos kacsa sok családban kihagyhatatlan része az ünnepi menünek. A combokat nem szabad magas hőfokon sütni, mert kiszáradnak: legfeljebb 160 fokon készítsd a kacsát, és nagyjából két és fél-három órát süsd. A visszamaradt zsír hetek múlva is isteni friss kenyérre kenve.
Naranccsal, tökkel sült kacsacomb
Hozzávalók
- 6 db kacsacomb
- 40 dkg sütőtök
- 6 gerezd fokhagyma
- 1.5 evőkanál méz
- 2 db narancs
- 4 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsacombokat tisztítsd meg, sózd, borsozd. Keverd össze a mézet egy evőkanál aprított rozmaringgal és az egyik narancs kifacsart levével. A combokat kend be a páccal, és hagyd néhány órát pihenni.
A pácolási idő leteltével helyezd a combokat római tálba vagy kacsasütő edénybe, ezek hiányában bármilyen tűzálló tepsibe. Dobd a hús mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket és néhány szál rozmaringot. Tedd a kacsa mellé a feldarabolt sütőtököt, a maradék narancsot, és letakarva süsd két órát.
Ha nem eszitek meg az összes kacsacombot, a maradékból isteni finom krémet, rilette-et készíthetsz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció