Ünnepi kacsacomb naranccsal és tökkel sütve: egyszerre omlós, ropogós és szaftos

A kacsacomb a mézes páctól lesz különlegesen fényes. A vele sült finomságok pedig még aromásabbá teszik.

Naranccsal, tökkel sült kacsacomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós, mégis omlós narancsos kacsa sok családban kihagyhatatlan része az ünnepi menünek. A combokat nem szabad magas hőfokon sütni, mert kiszáradnak: legfeljebb 160 fokon készítsd a kacsát, és nagyjából két és fél-három órát süsd. A visszamaradt zsír hetek múlva is isteni friss kenyérre kenve.

Naranccsal, tökkel sült kacsacomb

Hozzávalók

  • 6 db kacsacomb
  • 40 dkg sütőtök
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál méz
  • 2 db narancs
  • 4 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat tisztítsd meg, sózd, borsozd. Keverd össze a mézet egy evőkanál aprított rozmaringgal és az egyik narancs kifacsart levével. A combokat kend be a páccal, és hagyd néhány órát pihenni.


A pácolási idő leteltével helyezd a combokat római tálba vagy kacsasütő edénybe, ezek hiányában bármilyen tűzálló tepsibe. Dobd a hús mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket és néhány szál rozmaringot. Tedd a kacsa mellé a feldarabolt sütőtököt, a maradék narancsot, és letakarva süsd két órát.
Ha nem eszitek meg az összes kacsacombot, a maradékból isteni finom krémet, rilette-et készíthetsz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük