Krémes, vaníliás Napóleon-torta: ez a tökéletes krém receptje

A sokemeletes Napóleon-tortát készen vásárolt leveles tésztából te is játszva elkészítheted.

Napóleon-torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A levelestészta-rétegekből és gazdag, édes vaníliás krémből álló Napóleon-torta megtévesztő neve ellenére orosz sütemény: 1912-ben készítették először a franciák felett aratott győzelmük százéves évfordulója alkalmából. A tortát legalább négy-öt réteg alkotja, de az igazán elszántak akár húszemeletesre is készíthetik.

Napóleon-torta

Hozzávalók 6 személyre

  • 12 dkg vaj
  • 5 csomag leveles tészta (1,375 kg)
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál liszt
  • 3.5 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztákat egyenként terítsd ki. Szurkáld meg őket villával, majd helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 200 fokos sütőben, darabonként húsz perc alatt süsd őket pirosra.

 

Amíg a tésztadarabok sülnek, állítsd össze a krémet. Ehhez a tojássárgákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet, és öntsd fel fél bögre tejjel. A maradék három bögre tejet öntsd egy kis lábosba, és melegítsd fel úgy, hogy gyöngyözzön, de ne forrjon. A meleg tejet kézi habverővel folyamatosan kevergetve csorgasd a tojásos részhez. Öntsd vissza a keveréket a lábosba, és közepesnél valamivel kisebb lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ez negyedórát is igénybe vehet, legyél türelmes. Amikor besűrűsödött, húzd le a tűzről, fedd be frissen tartó fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyd teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, több részletben keverd bele a szoba-hőmérsékletű vajat, a vaníliaaromát, végül a habtejszínt. Robotgéppel keverd egyneműre.

 

Egy megsült lapot tegyél félre, a többit rétegezd a krémmel. A legfelső réteg krém legyen, ezzel fedd be a süti oldalát is. A félretett tésztalapot törd morzsalékosra, és szórd meg vele a tortát szintén a tetején és az oldalán. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeálljon.

A kimaradt tojásfehérjéből készíts édes, ragacsos Pavlova-tortát!

Ellenállhatatlan epres Pavlova-torta: habcsók az alapja

A Pavlova-torta elkészítésétől sokan tartanak a habcsókréteg miatt, ezúttal azonban egy olyan változatot mutatunk, ami talán neked is meghozza majd hozzá a kedvedet!

Elolvasom

Kép: FabrikaCr / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük