Roppanós, réteges mille-feuille: sok eperrel és tejszínnel lenyűgöző desszert
A franciák híres krémesét, a mille-feuille-t előrecsomagolt leveles tésztából magad is könnyen elkészítheted. Próbáld ki tejszínnel és eperrel ízesítve!

- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
A mille-feuille franciául ezer lapot jelent. Ennek a könnyed süteménynek az alapja a leveles vajastészta, amelyet ma már jó minőségben készen megkapsz bármelyik boltban, így nagyon hamar megsütheted te is ezt a krémest. A mélyhűtött tésztát felhasználás előtt olvaszd fel, majd nyújtsd ki, a friss változatnál ezzel sem kell foglalkoznod, egyszerűen tekerd le egy gyúródeszkán. A tejszínt, mielőtt felvernéd, néhány órára tedd a hűtőbe.
Epres mille-feuille receptje
Hozzávalók
- 40 dkg eper
- 20 dkg mascarpone
- 1 csomag leveles tészta
- 2 dl habtejszín
- 2 púpozott evőkanál porcukor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki, és vágj belőle 12 egyforma téglalapot. Fektesd őket sütőpapírra, szurkáld meg villával, és 220 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt. Közben a hideg tejszínből verj kemény habot. Add hozzá a cukrot, így is verd még néhány percig, majd fakanállal keverd bele a mascarponét. Az epreket tisztítsd meg a leveleiktől, és vágd fel ízlés szerint.
A sütemény összeállításához az egyik kisült lapra halmozz a tejszínből. Halmozz rá epret, fedd be egy újabb lappal, azt is kend meg tejszínnel és eperrel, végül egy harmadik lapot tegyél a tetejére. Ezzel a módszerrel négy darab krémest készíthetsz. A tetejét ízlés szerint szórd meg porcukorral, és díszítsd eperrel.
Leveles tésztából mindenféle különlegességet, például mandulatortát is süthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept