Roppanós, réteges mille-feuille: sok eperrel és tejszínnel lenyűgöző desszert
A franciák híres krémesét, a mille-feuille-t előrecsomagolt leveles tésztából magad is könnyen elkészítheted. Próbáld ki tejszínnel és eperrel ízesítve!

millefeuille
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mille-feuille franciául ezer lapot jelent. Ennek a könnyed süteménynek az alapja a leveles vajastészta, amelyet ma már jó minőségben készen megkapsz bármelyik boltban, így nagyon hamar megsütheted te is ezt a krémest. A mélyhűtött tésztát felhasználás előtt olvaszd fel, majd nyújtsd ki, a friss változatnál ezzel sem kell foglalkoznod, egyszerűen tekerd le egy gyúródeszkán. A tejszínt, mielőtt felvernéd, néhány órára tedd a hűtőbe.

Epres mille-feuille receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 dl habtejszín
  • 2 púpozott evőkanál porcukor
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki, és vágj belőle 12 egyforma téglalapot. Fektesd őket sütőpapírra, szurkáld meg villával, és 220 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt. Közben a hideg tejszínből verj kemény habot. Add hozzá a cukrot, így is verd még néhány percig, majd fakanállal keverd bele a mascarponét. Az epreket tisztítsd meg a leveleiktől, és vágd fel ízlés szerint.

A sütemény összeállításához az egyik kisült lapra halmozz a tejszínből. Halmozz rá epret, fedd be egy újabb lappal, azt is kend meg tejszínnel és eperrel, végül egy harmadik lapot tegyél a tetejére. Ezzel a módszerrel négy darab krémest készíthetsz. A tetejét ízlés szerint szórd meg porcukorral, és díszítsd eperrel.
Leveles tésztából mindenféle különlegességet, például mandulatortát is süthetsz.

Ezt is szeretjük