Paradicsomleves, ahogyan a napköziből emlékszel rá
Ha kedved támadt a nosztalgiára, akkor főzz gyorsan egy finom paradicsomlevest.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A napközis ételek sok emberben kellemes nosztalgiát ébresztenek, legalábbis egy részük. A paradicsomleves pont ilyen, főleg, ha betűtészta is van benne.

A paradicsomlevest fűszerezheted bazsalikommal és oregánóval, de szórhatsz rá parmezánt is, ha nem a napközit, hanem a napfényes Olaszországot szeretnéd megidézni.

Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 500 g paradicsom
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • kevés méz
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés petrezselyemzöld

A paradicsomot alaposan mosd meg. Mártsd forró vízbe, húzd le a héját, majd vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, vágd egészen apróra, de le is reszelheted.

Forrald fel a vizet, majd tedd bele a paradicsomot és a sűrített paradicsomot, sózd, és tegyél bele egy kevés mézet. Forrald 10 percig, majd keverd bele a lisztet, és hagyd egy kicsit besűrűsödni. Végül tedd bele az aprított petrezselymet. A betűtésztát főzd meg külön vízben, és a végén add a leveshez.

OLVASD EL EZT IS!

kaposztaleves
  • káposzta
  • zsírégető

A tökéletes káposztaleves

Ezt is szeretjük