Mustáros csirkeszárny: fűszeres és ropogós
A csirkeszárny finom és olcsó, csak tudni kell jól elkészíteni. Mustáros pácunktól ropogós lesz, és mindenki repetát kér majd belőle.
A szárny nem a csirke legnemesebb része, de időről időre érdemes foglalkozni vele. Nem nagy ebédekkor, hanem ha csipegetni akartok.
A csirkeszárnyon kevés a hús, de ez ne vegye el a kedvedet, mert annál ropogósabban lehet elkészíteni.
Mustáros csirkeszárny
Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és addig melegítsd, amíg a cukor el nem olvad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A szárnyakat kend meg a masszával, majd tedd olajozott tepsibe, és 25 perc alatt süsd ropogósra közepes lángon.
OLVASD EL EZT IS!
- uborka
- gomba
Az eredeti Stroganoff-bélszín receptje
- hagyma
- húsételek
Fél órás sült hús fokhagymával és bazsalikommal
- fokhagyma
- hagyma