Isteni mustáros tokány tunkolni való, sűrű szafttal
Tokányt, azaz szaftos húst sokféleképpen készíthetsz. A mustáros az egyik legjobb változat.
A szaftos tokány hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak nem kerül bele pirospaprika, a bors viszont meghatározóbb. Tejfölös habarás is mehet hozzá, amit érdemes magvas mustárral is gazdagítani. Tésztával, nokedlivel vagy rizzsel kínáld.
Mustáros tokány
Hozzávalók
- 1 kg sertéscomb
- 3 dl tejföl
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál mustár magvas
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd csíkokra vagy kockákra. A zsírt olvaszd fel egy lábosban, rakd rá az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteld meg, és tedd hozzá a húst. Kevergesd fehéredésig, sózd, borsozd, majd mehet hozzá a paradicsom és a paprika. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kis lángon főzd meg körülbelül egy óra, másfél alatt.
Amikor a hús puha, keverd össze a lisztet és a tejfölt, add hozzá a mustárt, majd csorgasd a lábosba, és forrald össze pár perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció