Isteni mustáros tokány tunkolni való, sűrű szafttal
Tokányt, azaz szaftos húst sokféleképpen készíthetsz. A mustáros az egyik legjobb változat.

mustaros-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaftos tokány hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak nem kerül bele pirospaprika, a bors viszont meghatározóbb. Tejfölös habarás is mehet hozzá, amit érdemes magvas mustárral is gazdagítani. Tésztával, nokedlivel vagy rizzsel kínáld. 

Mustáros tokány

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 dl tejföl
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál magvas mustár
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd csíkokra vagy kockákra. A zsírt olvaszd fel egy lábosban, rakd rá az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteld meg, és tedd hozzá a húst. Kevergesd fehéredésig, sózd, borsozd, majd mehet hozzá a paradicsom és a paprika. Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kis lángon főzd meg körülbelül egy óra, másfél alatt.  
Amikor a hús puha, keverd össze a lisztet és a tejfölt, add hozzá a mustárt, majd csorgasd a lábosba, és forrald össze pár perc alatt.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük