Tepsis krumpli mustáros szósszal sütve: a legfinomabb köret húsok mellé

Mustáros szószba forgatva nem is lehetne finomabb a tepsis krumpli.

Mustáros tepsis krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsis krumpli számtalan formában készülhet: most próbáld ki ezt a mustáros változatot is! Az intenzív ízű szósz sütés közben átjárja a szeleteket, és új értelmet ad nekik. Ha ma húst készítesz, legyen ez a köret mellé!

Mustáros tepsis krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 ág rozmaring
  • 1 teáskanál citromlé
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd el a mustárt az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. A krumplit hámozd meg és vágd hasábokra. Tedd a tálba, és forgasd össze a mustáros szósszal. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és forgasd össze egy kiskanál citromlével. Hagyd ebben a pácban egy órát, a citromlének köszönhetően nem fog megfeketedni.

A pihentetési idő leteltével egyengesd el a krumplikat egy tepsibe A tetejére tépkedj rozmaringleveleket, és a magas rácsálláson 210 fokon süsd pirosra 30-35 perc alatt. Közben egyszer-kétszer keverd át, hogy egyenletesen piruljon.

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ez a lepény főként az észak-olaszországi Friuli tartományban kedvelt étel, és eredetileg fricónak nevezik. Titka, hogy a burgonyát és a hagymát puhára párolják, majd sok olasz sajttal megpirítják, amíg kívül extra ropogós, belül mégis puha és krémes lesz.

Elolvasom

Kép: HUIZENG HU / Getty Images

Ezt is szeretjük