Tepsis krumpli mustáros szósszal sütve: a legfinomabb köret húsok mellé
Mustáros szószba forgatva nem is lehetne finomabb a tepsis krumpli.

A tepsis krumpli számtalan formában készülhet: most próbáld ki ezt a mustáros változatot is! Az intenzív ízű szósz sütés közben átjárja a szeleteket, és új értelmet ad nekik. Ha ma húst készítesz, legyen ez a köret mellé!
Mustáros tepsis krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 ág rozmaring
- 1 teáskanál citromlé
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd el a mustárt az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. A krumplit hámozd meg és vágd hasábokra. Tedd a tálba, és forgasd össze a mustáros szósszal. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és forgasd össze egy kiskanál citromlével. Hagyd ebben a pácban egy órát, a citromlének köszönhetően nem fog megfeketedni.
A pihentetési idő leteltével egyengesd el a krumplikat egy tepsibe A tetejére tépkedj rozmaringleveleket, és a magas rácsálláson 210 fokon süsd pirosra 30-35 perc alatt. Közben egyszer-kétszer keverd át, hogy egyenletesen piruljon.
Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ez a lepény főként az észak-olaszországi Friuli tartományban kedvelt étel, és eredetileg fricónak nevezik. Titka, hogy a burgonyát és a hagymát puhára párolják, majd sok olasz sajttal megpirítják, amíg kívül extra ropogós, belül mégis puha és krémes lesz.
ElolvasomKép: HUIZENG HU / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- kolbász
Így készül a rácos rakott krumpli: nem maradhat ki belőle a füstölt szalonna

- csirkemell
- pisztácia