Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki
A fűszeres, mustáros szósszal készült csirkemell ezúttal nem a sütőben, hanem serpenyőben készül. Gombával ízesítve még finomabb.

mustaros fuszeres
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejszínes-mustáros szósznak lehetetlen ellenállni, főleg, ha illatos fűszerekkel dobod fel. Ehhez a pikáns ételhez ne használj előre összekevert fűszersót, csak elrontaná: szerezz inkább be friss kakukkfüvet és rozmaringot!

Mustáros-tejszínes csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 30 dkg laskagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 ág friss rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, sózd, borsozd és tedd félre. Amíg pihen, a gombát, a vöröshagymát és a fűszereket aprítsd fel.

Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsd meg rajta a hússzeletek mindkét oldalát. Ha készen vannak, szedd ki őket szűrőlapáttal. Ugyanabba a serpenyőbe tegyél még egy kis vajat és olajat, és süsd rajta a felaprított hagymát üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy percig, majd dobd rá a gombát. Sózd meg, add hozzá a rozmaring leveleit és a felaprított kakukkfüvet, öntsd fel fehérborral, és időnként kevergetve párold puhára. Közben egy kisebb tálban keverd el a tejszínt a mustárral. Ha a gomba már puha, add hozzá a mustáros tejszínt, pakold vissza a serpenyőbe a csirkemellszeleteket, és forrald össze az egészet.

A laskagomba nagyon finom és sokoldalúan felhasználható alapanyag – kecskesajttal együtt készítve például önálló fogás.

Ezt is szeretjük