Szaftos mustáros csirkemell: dijoni mustárral a legfinomabb
A sütőben sült mustáros csirkemell után mindenki megnyalja a tíz ujját.

mustaros csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A méz és a mustár remekül kiegészíti egymást a sült csirkemell szaftjában: a méz íze ugyan határozottan érződik benne, a karakteres dijoni mustár azonban tökéletesen ellensúlyozza. Az egészet a sűrű tejszín teszi krémessé.

Mustáros sült csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és egy órát hagyd állni a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra, a tejszínt, a mustárt, a mézet és a vörösborecetet pedig keverd össze egy kisebb tálban. A pácolódási idő leteltével a csirkedarabokat fektesd egymás mellé egy tepsibe, öntsd le a mustáros szósszal, takard le alufóliával, és told a sütőbe addig, amíg a hús teljesen átpuhul. Rizzsel vagy grillezett zöldségekkel tálalhatod.

A dijoni mustárt változatos módokon használhatod fel - például egy finom majonézes tojássalátát is feldobhatsz vele.

Ezt is szeretjük