Szaftos mustáros csirkemell: dijoni mustárral a legfinomabb

A sütőben sült mustáros csirkemell után mindenki megnyalja a tíz ujját.

mustaros csirkemell
beauty and style
Top olvasott cikkek

A méz és a mustár remekül kiegészíti egymást a sült csirkemell szaftjában: a méz íze ugyan határozottan érződik benne, a karakteres dijoni mustár azonban tökéletesen ellensúlyozza. Az egészet a sűrű tejszín teszi krémessé.

Mustáros sült csirkemell receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és egy órát hagyd állni a hűtőben. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra, a tejszínt, a mustárt, a mézet és a vörösborecetet pedig keverd össze egy kisebb tálban. A pácolódási idő leteltével a csirkedarabokat fektesd egymás mellé egy tepsibe, öntsd le a mustáros szósszal, takard le alufóliával, és told a sütőbe addig, amíg a hús teljesen átpuhul. Rizzsel vagy grillezett zöldségekkel tálalhatod.

A dijoni mustárt változatos módokon használhatod fel - például egy finom majonézes tojássalátát is feldobhatsz vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük