Sütőben sült fűszeres, mustáros steakburgonya: isteni köret bármilyen hús mellé
A finom, mustáros steakburgonya bármilyen hús mellé, vagy akár önmagában is megállja a helyét.
Sokkal finomabb a sült krumpli, ha nagy hasábokra vágod, alaposan befűszerezed, és sütőben sütöd ki - ebből lesz a híres steakburgonya, amely bármilyen hús mellé mehet köretnek, de önmagában, zöldségekkel és mártogatóssal akár teljes értékű fogás is lehet. Ha vékony héjú sárga krumplit vásárolsz, meghámoznod sem kell.
Mustáros steakburgonya receptje
Hozzávalók
- 6 közepes krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj + kevés a tepsi kikenéséhez
- 1 evőkanál hagyományos mustár
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 evőkanál friss, aprított petrezselyem
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg - ha nem túl vastag a héja, nem kell meghámozni -, és vágd tetszőleges hasábokra. Sós vízben főzd félpuhára, közben állítsd össze a fűszerkeveréket. Egy mély tálban vegyítsd el a kétféle mustárt az olajjal, a füstölt paprikával, a szárított bazsalikommal, a petrezselyemmel, egy kevés sóval és borssal. Szűrd le a krumplit, és forgasd a keverékbe. Ügyelj, hogy a fűszeres mustár minden darabot egyenletesen és jól bevonjon. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, egyengesd el benne a krumplit, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg ropogósra nem pirul.
Ha még különlegesebb köretet tálalnál, ez a nagyon fűszeres koreai répasaláta a neked való választás.
- krumpli
- bazsalikom
- köret
- mustár
- steakburgonya
- füstölt paprika
- magos mustár
- mustáros steakburgonya
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció