Szaftos, mustáros sertésragu: igazi téli fogás
A mustáros sertésragut örömmel fogod tunkolni. Akkor is jó ötlet bevetni, ha népes vendégsereg gyűlik össze nálad.

Szaftos, mustáros sertésragu: igazi téli fogás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sertésragu még a pörköltnél is egyszerűbb, és legalább olyan fűszeres, szaftos fogás. Gyakran zöldségekkel is gazdagítják. Ennek a változatnak a szalonna és a tejfölös, mustáros keverék adja meg igazán a karakterét. Készítheted combból és lapockából is. Tarhonyával kínálva ugyanolyan jó, mint rizzsel. 

Szaftos, mustáros sertésragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg sertéscomb
  • 5 dkg szalonna
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, és kockázd vagy csíkozd fel. A szalonnát vágd kockákra, és süsd ki a zsírját. Rakd rá a megpucolt, felaprított vöröshagymát. Dinszteld meg, majd dobd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel, préselt fokhagymával, és önts rá másfél-két deci vizet. Közepes lángon, többször megkeverve főzd körülbelül egy órán át, pótold a vizet, ha kell. Amikor a sertés már puha, add hozzá a tejföllel összekevert mustárt, és rottyantsd össze pár perc alatt. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük