Szaftos, mustáros sertésragu: igazi téli fogás
A mustáros sertésragut örömmel fogod tunkolni. Akkor is jó ötlet bevetni, ha népes vendégsereg gyűlik össze nálad.
A sertésragu még a pörköltnél is egyszerűbb, és legalább olyan fűszeres, szaftos fogás. Gyakran zöldségekkel is gazdagítják. Ennek a változatnak a szalonna és a tejfölös, mustáros keverék adja meg igazán a karakterét. Készítheted combból és lapockából is. Tarhonyával kínálva ugyanolyan jó, mint rizzsel.
Szaftos, mustáros sertésragu
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg sertéscomb
- 5 dkg szalonna
- 3 evőkanál mustár
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, és kockázd vagy csíkozd fel. A szalonnát vágd kockákra, és süsd ki a zsírját. Rakd rá a megpucolt, felaprított vöröshagymát. Dinszteld meg, majd dobd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel, préselt fokhagymával, és önts rá másfél-két deci vizet. Közepes lángon, többször megkeverve főzd körülbelül egy órán át, pótold a vizet, ha kell. Amikor a sertés már puha, add hozzá a tejföllel összekevert mustárt, és rottyantsd össze pár perc alatt. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció