Mustáros rántott csirkemell ropogós bundában: fűszeres panírban sütve isteni

Ne legyen mindig egyforma a rántott hús! Mustárral még finomabbá és különlegesebbé teheted.

mustaros-rantott-csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha el sem tudod képzelni a hétvégi családi ebédet rántott húst nélkül, de szívesen kísérletezel, ezzel a rántott csirkemellel biztosan nem fogsz mellé. A mustár különleges ízt ad a húsnak a ropogós bunda alatt. A zsemlemorzsát is érdemes feldobni, keverhetsz hozzá a bors mellett zöldfűszert vagy akár parmezánt.

Mustáros rántott csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Ízlés szerint szórd meg sóval, és kend rá a mustárt.

Készíts elő mindent a panírozáshoz. Forgasd meg a hússzeleteket előbb a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a borssal elkevert zsemlemorzsában. Az olajat melegítsd fel egy lábosban vagy mélyebb serpenyőben, rakd bele a csirkemellet, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott csirkét még paradicsomszósszal is turbózhatod. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük