Mustáros rántott csirkemell ropogós bundában: fűszeres panírban sütve isteni
Ne legyen mindig egyforma a rántott hús! Mustárral még finomabbá és különlegesebbé teheted.
Ha el sem tudod képzelni a hétvégi családi ebédet rántott húst nélkül, de szívesen kísérletezel, ezzel a rántott csirkemellel biztosan nem fogsz mellé. A mustár különleges ízt ad a húsnak a ropogós bunda alatt. A zsemlemorzsát is érdemes feldobni, keverhetsz hozzá a bors mellett zöldfűszert vagy akár parmezánt.
Mustáros rántott csirkemell
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 8 evőkanál zsemlemorzsa
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál mustár
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Ízlés szerint szórd meg sóval, és kend rá a mustárt.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Forgasd meg a hússzeleteket előbb a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a borssal elkevert zsemlemorzsában. Az olajat melegítsd fel egy lábosban vagy mélyebb serpenyőben, rakd bele a csirkemellet, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott csirkét még paradicsomszósszal is turbózhatod.
- csirkemell
- rántott hús
- húsételek
- mustáros csirkemell
- grillezett mustáros csirkemell
- rántott csirkemell
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció