Mustáros rántott csirkemell ropogós bundában: fűszeres panírban sütve isteni

Ne legyen mindig egyforma a rántott hús! Mustárral még finomabbá és különlegesebbé teheted.

Mustáros rántott csirkemell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha el sem tudod képzelni a hétvégi családi ebédet rántott húst nélkül, de szívesen kísérletezel, ezzel a rántott csirkemellel biztosan nem fogsz mellé. A mustár különleges ízt ad a húsnak a ropogós bunda alatt. A zsemlemorzsát is érdemes feldobni, keverhetsz hozzá a bors mellett zöldfűszert vagy akár parmezánt.

Mustáros rántott csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, és szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Ízlés szerint szórd meg sóval, és kend rá a mustárt.

Készíts elő mindent a panírozáshoz. Forgasd meg a hússzeleteket előbb a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a borssal elkevert zsemlemorzsában. Az olajat melegítsd fel egy lábosban vagy mélyebb serpenyőben, rakd bele a csirkemellet, és süsd mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott csirkét még paradicsomszósszal is turbózhatod. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük