Mustáros pácban sült karajszeletek - Így biztosan nem lesz száraz a hús
Készítsd elő a karajt este, másnap pedig csak süsd meg serpenyőben.

Mustáros pácban sült karajszeletek - Így biztosan nem lesz száraz a hús
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karajnak sem kell feltétlenül száraznak lennie. Kifejezetten jót tesz neki, ha hosszú ideig pácolódik a mustáros keverékben. Ettől a pikáns, laktató főfogástól nem győzöd majd nyalogatni az ujjadat. Öntettel még különlegesebb lehet.

Mustáros karajszelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet karaj
  • 4 evőkanál mustár
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál só
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, ha kell, klopfold ki, és az egyik szélén vagdosd be egy centinként. Keverd össze a mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a borssal és a sóval, majd kend be vele a karajszeleteket. Fedd le, és rakd a hűtőbe. A legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted, de minimum két-három órán át pácold. 

Sütés előtt közvetlenül vedd ki a húst a hűtőből, majd hevíts olajat egy serpenyőben. Ha elég forró, rakd bele a  fűszeres szeleteket. Magas hőfokon hirtelen süsd meg a karaj mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Díszítsd rozmaringággal, és még forrón tálald.

Ezt is szeretjük