Mustáros pácban sült karajszeletek - Így biztosan nem lesz száraz a hús
Készítsd elő a karajt este, másnap pedig csak süsd meg serpenyőben.
A karajnak sem kell feltétlenül száraznak lennie. Kifejezetten jót tesz neki, ha hosszú ideig pácolódik a mustáros keverékben. Ettől a pikáns, laktató főfogástól nem győzöd majd nyalogatni az ujjadat. Öntettel még különlegesebb lehet.
Mustáros karajszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet karaj
- 4 ek mustár
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ág rozmaring
- 1 ek olaj
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- 1 mk só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, ha kell, klopfold ki, és az egyik szélén vagdosd be egy centinként. Keverd össze a mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a borssal és a sóval, majd kend be vele a karajszeleteket. Fedd le, és rakd a hűtőbe. A legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted, de minimum két-három órán át pácold.
Sütés előtt közvetlenül vedd ki a húst a hűtőből, majd hevíts olajat egy serpenyőben. Ha elég forró, rakd bele a fűszeres szeleteket. Magas hőfokon hirtelen süsd meg a karaj mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Díszítsd rozmaringággal, és még forrón tálald.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció