Ropogós, omlós csirkeszárny mustáros, kakukkfüves pácban: grillen sütve, füstösen még finomabb
A mustáros, kakukkfüves csirkeszárny egyszerű, könnyen elkészíthető, és pácolva, grillezve ínyenc főfogás.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
A ropogósra sült, fűszeres csirkeszárnyakat már ránézésre mindenki megkívánja. A hús viszonylag olcsó, különféle pácokkal könnyen variálható. A mustáros-kakukkfüves változat egyszerűen fenséges. Érdemes a húst órákon át az üde pácban pihentetni, hogy minél jobban magába szívja a csodás ízeket, illatokat. A mártogatósok különösen mennek hozzá.
Mustáros-kakukkfüves csirkeszárny
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 3 evőkanál mustár
- 2 teáskanál aprított kakukkfű
- 2 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és sózd be. Az olajat öntsd egy keverőtálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a citromlevet, a borsot és a kakukkfüvet. Forgasd a húst a keverékbe, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, de még jobb, ha egész éjszakán át pácolod.
A grillsütőt hevítsd fel, és a rácsokat kend be olajjal. Rakd rá a szárnyakat, és időnként forgatva süsd 15-20 percig, amíg a bőr ropogóssá válik, a hús pedig megpuhul.
Amennyiben épp nem tudsz grillezni, rendezd a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben forgasd meg. Ha szép piros, kiveheted a sütőből. Tálaláskor még tehetsz rá kakukkfüvet.
A Buffalo-csirkeszárnyak kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept