Ropogós, omlós csirkeszárny mustáros, kakukkfüves pácban: grillen sütve, füstösen még finomabb

A mustáros, kakukkfüves csirkeszárny egyszerű, könnyen elkészíthető, és pácolva, grillezve ínyenc főfogás.

mustaros-kakukkfuves-csirkeszarny
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ropogósra sült, fűszeres csirkeszárnyakat már ránézésre mindenki megkívánja. A hús viszonylag olcsó, különféle pácokkal könnyen variálható. A mustáros-kakukkfüves változat egyszerűen fenséges. Érdemes a húst órákon át az üde pácban pihentetni, hogy minél jobban magába szívja a csodás ízeket, illatokat. A mártogatósok különösen mennek hozzá.

Mustáros-kakukkfüves csirkeszárny

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál aprított kakukkfű
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és sózd be. Az olajat öntsd egy keverőtálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a citromlevet, a borsot és a kakukkfüvet. Forgasd a húst a keverékbe, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, de még jobb, ha egész éjszakán át pácolod. 


A grillsütőt hevítsd fel, és a rácsokat kend be olajjal. Rakd rá a szárnyakat, és időnként forgatva süsd 15-20 percig, amíg a bőr ropogóssá válik, a hús pedig megpuhul. 
Amennyiben épp nem tudsz grillezni, rendezd a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben forgasd meg. Ha szép piros, kiveheted a sütőből. Tálaláskor még tehetsz rá kakukkfüvet. 
Buffalo-csirkeszárnyak kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük