Ropogós, omlós csirkeszárny mustáros, kakukkfüves pácban: grillen sütve, füstösen még finomabb

A mustáros, kakukkfüves csirkeszárny egyszerű, könnyen elkészíthető, és pácolva, grillezve ínyenc főfogás.

mustaros-kakukkfuves-csirkeszarny
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogósra sült, fűszeres csirkeszárnyakat már ránézésre mindenki megkívánja. A hús viszonylag olcsó, különféle pácokkal könnyen variálható. A mustáros-kakukkfüves változat egyszerűen fenséges. Érdemes a húst órákon át az üde pácban pihentetni, hogy minél jobban magába szívja a csodás ízeket, illatokat. A mártogatósok különösen mennek hozzá.

Mustáros-kakukkfüves csirkeszárny

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál aprított kakukkfű
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és sózd be. Az olajat öntsd egy keverőtálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a citromlevet, a borsot és a kakukkfüvet. Forgasd a húst a keverékbe, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, de még jobb, ha egész éjszakán át pácolod. 


A grillsütőt hevítsd fel, és a rácsokat kend be olajjal. Rakd rá a szárnyakat, és időnként forgatva süsd 15-20 percig, amíg a bőr ropogóssá válik, a hús pedig megpuhul. 
Amennyiben épp nem tudsz grillezni, rendezd a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben forgasd meg. Ha szép piros, kiveheted a sütőből. Tálaláskor még tehetsz rá kakukkfüvet. 
Buffalo-csirkeszárnyak kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak. 

Ezt is szeretjük