Mustáros, fokhagymás tepsis krumpli jó ropogósra sütve

Ne mindig ugyanúgy készítsd a sült krumplit! Jót tesz neki, ha izgalmas ízekkel megbolondítod egy kicsit.

mustaros-krumpli-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olyan könnyű köretet keresel, ami egyformán illik egy hétköznapi csirkéhez vagy egy fejedelmi, szaftos sülthöz? Próbáld ki a mustáros, fokhagymás fűszerekeverékben sült krumplit! Az isteni fogáshoz karakteresebb mustárt használj, a dijoni tökéletes választás. 

Mustáros, fokhagymás tepsis krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 2 ág rozmaring
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit nem feltétlenül kell megpucolni, csak akkor, ha a héja vastag vagy sérült. Vágd ketté, és alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd össze mustárral, zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Öntsd a keveréket a krumplikra, és forgasd össze.

Rendezd zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, majd szórd meg rozmaringgal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Időnként forgasd át a krumplikat. Ha belül puhák, kívül ropogósak, kiveheted a sütőből. 
Kóstoltál már krumplit sörben sütve? Sokkal puhább és ízletesebb lesz a végeredmény. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük