Egyszerű mustáros, serpenyős csirkemell
A mustáros csirkemell segít, hogy az étkezés emlékezetessé váljon.
A semleges csirkemellet finom tejszínes, mustáros mártással könnyen igazi ínyenc fogássá teheted. Serpenyőben is elkészítheted. Ha szereted, a szószhoz keverj pirított gombát. Tésztával, krumplipürével tálalva ötcsillagos ebéd vagy vacsora lehet.

Mustáros csirke
Hozzávalók 4 személyre
Mustáros csirkéhez
- 50 dkg csirkemell
- 4 evőkanál mustár
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- 1 teáskanál ételízesítő
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Rakj három evőkanál olajat egy kisebb tálkába, add hozzá az ételízesítőt, a sót és a borsot, majd keverd össze. A húst mosd meg, és vágd szeletekre. Kend meg a csirkét a páclével, és tedd két órára a hűtőbe, de az sem nagy baj, ha nincs időd várni, rögtön sütheted is.
Hevíts kevés olajat, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Ha megpirul, rakd hozzá a csirkét. Süsd mindkét oldalát körülbelül öt-öt percig. Ha a hús szép piros, vedd ki, és a fehérbort öntsd a visszamaradt zsiradékra. Keverd ki alaposan a mustárt a tejszínnel, és az is mehet a serpenyőbe. Ha besűrűsödik, rakd vissza a mártásba a hússzeleteket, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forrald össze a szósszal két-három perc alatt.
