Egyszerű mustáros, serpenyős csirkemell

Ízletes főfogás sok tunkolnivaló szafttal

A mustáros csirkemell segít, hogy az étkezés emlékezetessé váljon.

A semleges csirkemellet finom tejszínes, mustáros mártással könnyen igazi ínyenc fogássá teheted. Serpenyőben is elkészítheted. Ha szereted, a szószhoz keverj pirított gombát. Tésztával, krumplipürével tálalva ötcsillagos ebéd vagy vacsora lehet.

15776117 7ebbc089bc495f896a8327caba1de971 wm

Mustáros csirke

Hozzávalók 4 személyre

Mustáros csirkéhez

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 evőkanál mustár
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Rakj három evőkanál olajat egy kisebb tálkába, add hozzá az ételízesítőt, a sót és a borsot, majd keverd össze. A húst mosd meg, és vágd szeletekre. Kend meg a csirkét a páclével, és tedd két órára a hűtőbe, de az sem nagy baj, ha nincs időd várni, rögtön sütheted is.

Hevíts kevés olajat, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Ha megpirul, rakd hozzá a csirkét. Süsd mindkét oldalát körülbelül öt-öt percig. Ha a hús szép piros, vedd ki, és a fehérbort öntsd a visszamaradt zsiradékra. Keverd ki alaposan a mustárt a tejszínnel, és az is mehet a serpenyőbe. Ha besűrűsödik, rakd vissza a mártásba a hússzeleteket, szórd meg aprított petrezselyemmel, és forrald össze a szósszal két-három perc alatt.

15776131 b945312ab5de62a015832c2471a2f230 wm
Ezt is szeretjük