Mozzarellás csirkemell fűszeres paradicsomszószban: sütés előtt ebben pácold a húst
Mennyei finomság egy fogásban! Az olasz konyha ízeit idézi a paradicsomszószban sült, mozzarellával, padlizsánnal megbolondított csirkemell.

- Az alakformáló ingruhák a szezon kulcsdarabjai: nőies fazonok árakkal, lelőhelyekkel »
- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »
- Meghan Markle ezt a trükköt veti be, hogy kiemelje sötét hajszínét: 6 csodás szín, amit szívesen kombinál öltözékében, hogy elkerülje a komor összhatást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A mediterrán ízekben nem fogsz ezúttal sem csalódni! A hús és a paradicsomszósz is kellemesen fűszeres, így igazi íz-és színkavalkádot tehetsz az asztalra. Mivel a sütőben is lesz idejük összeérni a különböző fűszereknek, a végeredmény hihetetlenül finom lesz. Stílusosan kínáld a mozzarellás, paradicsomos csirkemellet főtt tésztával!
Mozzarellás csirkemell paradicsomszószban
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 10 dkg sonka
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
A paradicsomszószhoz
- 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 20 dkg mozzarella
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág oregánó
- 1 késhegynyi bors
- 1 db babérlevél
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, bazsalikommal, aprított vöröshagymával, és kend be vele a hússzeleteket, majd lefedve pácold egy-két órán át. Közben a padlizsánt szeleteld fel hosszában, és sózd be. Pihentesd 10 percig, majd kevés olajon süsd 10-15 percig, amíg kicsit megpuhul, és barnássá válik.
A szószhoz kevés olajon süsd a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd barnulni, majd rakd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, cukorral, és főzd kis lángon, többször megkeverve 15-20 percig.
Sütés előtt csepegtesd le a csirkéről a pácot, majd kevés zsiradékon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig. Rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél rá egy szelet padlizsánt és egy szelet sonkát, öntsd rá a paradicsomos szószt, mehet rá a mozzarella, és forró sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A csirkemell spenóttal, parmezános szószban is fenséges lesz, ráadásul ezzel a fogással nincs is sok teendő.
Még több recept