Sűrű, krémes borsóleves mozzarellával: 20 perc alatt elkészül
A sűrű borsóleveshez remekül megy a mozzarella. Hamarosan a friss borsó is elérhető lesz, amelyből még finomabb a végeredmény.

- A természet ihletet ad (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Lassan itt a borsószezon: bár a mélyhűtött változatból is nagyon finom leves készíthető, ha frisset vásárolsz, egészen különleges, üdítő fogást készíthetsz belőle. Úgy az igazi, ha nem sima vízzel, hanem házi alaplével öntöd fel, de ha nincs otthon, leveskockát is használhatsz. Próbáld ki mozzarellával turbósítva.
Mozarellás borsókrémleves receptje
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy kifejtett)
- 25 dkg mozzarella
- 6 dl alaplé (kockából is lehet)
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 szál majoránna a tetejére
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és olívaolajon futtasd meg. Ha már üvegesre párolódott, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, így kevergesd egy-két percig, majd jöhet a kifejtett borsó. Ezt is kevergesd a tűzön pár percig, majd öntsd fel alaplével, és adj hozzá egy felkockázott krumplit. Főzd puhára, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd, végül öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Minden tányérra adagolj néhány darab mozzarellát, merd rájuk a forró levest, végül díszítsd friss majoránnával, esetleg olívaolajat is csepegtethetsz rá.
Szalonnával pirítva tartalmas köretet is készíthetsz a zsenge zöldborsóból.
Még több recept