Sűrű, krémes borsóleves mozzarellával: 20 perc alatt elkészül
A sűrű borsóleveshez remekül megy a mozzarella. Hamarosan a friss borsó is elérhető lesz, amelyből még finomabb a végeredmény.

mozzarellas borsoleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan itt a borsószezon: bár a mélyhűtött változatból is nagyon finom leves készíthető, ha frisset vásárolsz, egészen különleges, üdítő fogást készíthetsz belőle. Úgy az igazi, ha nem sima vízzel, hanem házi alaplével öntöd fel, de ha nincs otthon, leveskockát is használhatsz. Próbáld ki mozzarellával turbósítva.

Mozarellás borsókrémleves receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy kifejtett)
  • 25 dkg mozzarella
  • 6 dl alaplé (kockából is lehet)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 szál majoránna a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és olívaolajon futtasd meg. Ha már üvegesre párolódott, nyomd rá a fokhagymagerezdeket, így kevergesd egy-két percig, majd jöhet a kifejtett borsó. Ezt is kevergesd a tűzön pár percig, majd öntsd fel alaplével, és adj hozzá egy felkockázott krumplit. Főzd puhára, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd, végül öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze. Minden tányérra adagolj néhány darab mozzarellát, merd rájuk a forró levest, végül díszítsd friss majoránnával, esetleg olívaolajat is csepegtethetsz rá.
Szalonnával pirítva tartalmas köretet is készíthetsz a zsenge zöldborsóból.

Ezt is szeretjük