Csábító Mozart-golyó otthon készítve - Pont olyan, mint az eredeti
Rajongsz a híres, marcipános Mozart-golyóért? Mindössze négy hozzávalóból elkészítheted.

Csábító Mozart-golyó otthon készítve - Pont olyan, mint az eredeti
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Így szabadulj meg a háton lévő pattanástól: 7 tipp, ami gyors javulást hoz »

A szezon új trendje a gombaszőke haj: jobban néz ki, mint ahogy hangzik »

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A népszerű Mozart-golyót 1890-ben alkotta meg Paul Fürst salzburgi cukrászmester. Azóta a világ szinte minden részén kapható. Ha túl drágának találod a boltit, készítsd el ezt az egyszerű házi változatot sokkal olcsóbban! Ízléses celofánpapírba csomagolva ajándéknak is tökéletes.

Mozart-golyó recept

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 20 dkg marcipán
  • 15 dkg étcsoki
  • 15 dkg mogyorónugát
  • 3 dkg nyers pisztácia
Recept idők

Elkészítés:

A pisztáciát vágd fel nagyon apróra, vagy daráld le. A marcipánmasszát enyhén porcukrozott felületen nyújtsd ki, majd gyors mozdulatokkal gyúrd bele a pisztáciát, és formálj belőle gombócokat. A mogyorónugátot darabold fel kisebb négyzetekre, csomagold be velük a pisztáciás marcipánt, és ezt is gyúrd golyóvá.

Tedd egy tűzálló tálba a darabokra vágott étcsokit, és vízgőz felett olvaszd fel. Szúrj a marcipános gombócokba egy nyalóka- vagy hurkapálcát, és forgasd meg mindegyiket a csokiban. Ha akarsz, a tetejére még szórhatsz pisztáciareszeléket. Szurkáld a kész golyókat sütőpapírral borított hungarocellbe, és várd meg, amíg megszilárdulnak. Utána húzd ki a pálcákat, és már eheted is.

Ezt is szeretjük