Egyszerű, ám mennyei morzsasüti melegen - Így lesz tökéletes
A morzsasütinél könnyebben elkészíthető édességet nehezen találsz: csak szórj mindent a tepsibe!

Egyszerű, ám mennyei morzsasüti melegen - Így lesz tökéletes
beauty and style
Top olvasott cikkek

A morzsasüti illata már sütés közben mindenkit a konyhába csábít. Rengeteg gyümölccsel elkészítheted, körtével különösen finom. Igazi őszi-téli édesség, ami frissen, melegen tálalva, tejszínhabbal az igazi. 

Morzsasüti recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 db körte
  • 0.5 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A körtét mosd meg, pucold meg, és szeleteld fel. A vajat keverd össze a kétféle cukorral. Szitáld bele a fahéjjal elkevert lisztet, és az egészet gyors mozdulatokkal morzsold össze. Nem kell megvárni, míg összeáll, fontos, hogy morzsás állagú legyen.


Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki jól vajjal, és rakd az aljára a gyümölcsöt, majd locsold meg a citrom levével. Szórd rá a tésztát, és told előmelegített sütőbe, majd süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, a tetejét fedd le fóliával.

Ezt is szeretjük