A híres, amerikai mogyoróvajas keksz receptje: 3 hozzávalóból készül
Az amerikaiak népszerű teasüteményét, a mogyoróvajas kekszet nagyon kevés hozzávalóból villámgyorsan elkészítheted.

mogyorovajas keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mogyoróvajat ma már itthon is bármelyik szupermarketben találsz, vagy akár el is készítheted. Ezután már csak egy kis cukorra és egy tojásra van szükséged a hamisítatlan, amerikai mogyoróvajas kekszhez, amit kávé vagy tea mellé ropogtathatsz, de a vendégeidet is le tudod nyűgözni vele.

Mogyoróvajas keksz receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy tálba mérd ki a mogyoróvajat és a cukrot, add hozzá a tojást, és robotgéppel keverd addig, amíg a tészta teljesen sima lesz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Nedves kézzel gyúrj gombócokat a mogyoróvajas tésztából, tedd őket egymás mellé a tepsibe. Azt vedd figyelembe, hogy sütés közben megnőnek. Egy kicsit lapítsd el mindegyiket, és a tetejüket villával nyomkodd, formázd meg. Told a tepsit a sütőbe, és süsd a tallérokat körülbelül 10 percig. Amikor a kekszek átsülnek, legalább két percig hagyd a tepsiben hűlni, és utána szedd egy tálba.
Liszt nélkül készült banános muffin alapja is lehet a mogyoróvaj.

Ezt is szeretjük