Mogyorós brownie finom mascarponekrémmel

Mennyei édesség a hosszú hétvégére

Nagyon csokis, nagyon finom és nagyon nem diétás, ez a brownie.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brownie akkor jó, ha tömény csokis, ehhez elengedhetetlen, hogy minél magasabb kakaótartalmú étcsokit használj, legalább 60%-os kell hozzá, de ha ennél nagyobb szám szerepel a csomagoláson, az sem árt.

Jobb olyankor készíteni, ha vendégeket vársz, különben jó eséllyel az egész rád marad, és bizony akkor is elfogy.

Mogyorós brownie

Hozzávalók:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 30 gramm kakaópor
  • 25 dkg krémsajt
  • 25 dkg tejföl
  • 25 gramm zselatin
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg mogyoró
  • 6 dkg liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a mascarponéval, az hamar kész van, és hűlnie is érdemes. Végy elő egy tálat, verd fel benne keményre a habtejszínt, öntsd bele a tejfölt és a krémsajtot, keverd el vele, aztán jöhet a porcukor, majd a natúr joghurt is, reszeld bele a fél citrom héját, majd facsard bele a levét. A zselatint olvaszd fel, a krémből először egy kicsivel keverd el, majd add az egészhez, keverd össze jó alaposan, majd tedd el hűlni. Ezután jöhet maga a brownie. Az étcsokit egy alkalmas edényben, vízgőz felett olvaszd fel, majd a tojásokat keverd krémesre a cukorral.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezután folyamatos keverés mellett adagold a tojáshoz a csokikrémet, ha egyenletes, kicsit folyós krémet kaptál, akkor szitáld bele a lisztet, a kakaót és a sütőport is, szintén folyamatos keverés mellett. Ha homogén már a massza, akkor kicsit törd össze a mogyorót, majd szórd bele. Végy elő egy tepsit, vajazd ki, és oszlasd el benne szépen a masszát, majd 180 fokon süsd nagyjából 20 percig. Ha kész van, adagold ki, öntsd nyakon a mascarponéval, és már fogyaszthatod is, óvatosan, mert tényleg nem diétás darab.

Csokoládé mindenütt

Ha a csokis édességek rabja vagy, nézz be képgalériánkba néhány remek ötletért!

Csokis sütik minden alkalomra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük