Mogyorós brownie finom mascarponekrémmel
Nagyon csokis, nagyon finom és nagyon nem diétás, ez a brownie.
A brownie akkor jó, ha tömény csokis, ehhez elengedhetetlen, hogy minél magasabb kakaótartalmú étcsokit használj, legalább 60%-os kell hozzá, de ha ennél nagyobb szám szerepel a csomagoláson, az sem árt.
Jobb olyankor készíteni, ha vendégeket vársz, különben jó eséllyel az egész rád marad, és bizony akkor is elfogy.
Mogyorós brownie
Hozzávalók:
- 35 dkg étcsokoládé
- 30 gramm kakaópor
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg tejföl
- 25 gramm zselatin
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg natúr joghurt
- 10 dkg mogyoró
- 6 dkg liszt
- 4 dl habtejszín
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 citrom
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a mascarponéval, az hamar kész van, és hűlnie is érdemes. Végy elő egy tálat, verd fel benne keményre a habtejszínt, öntsd bele a tejfölt és a krémsajtot, keverd el vele, aztán jöhet a porcukor, majd a natúr joghurt is, reszeld bele a fél citrom héját, majd facsard bele a levét. A zselatint olvaszd fel, a krémből először egy kicsivel keverd el, majd add az egészhez, keverd össze jó alaposan, majd tedd el hűlni. Ezután jöhet maga a brownie. Az étcsokit egy alkalmas edényben, vízgőz felett olvaszd fel, majd a tojásokat keverd krémesre a cukorral.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután folyamatos keverés mellett adagold a tojáshoz a csokikrémet, ha egyenletes, kicsit folyós krémet kaptál, akkor szitáld bele a lisztet, a kakaót és a sütőport is, szintén folyamatos keverés mellett. Ha homogén már a massza, akkor kicsit törd össze a mogyorót, majd szórd bele. Végy elő egy tepsit, vajazd ki, és oszlasd el benne szépen a masszát, majd 180 fokon süsd nagyjából 20 percig. Ha kész van, adagold ki, öntsd nyakon a mascarponéval, és már fogyaszthatod is, óvatosan, mert tényleg nem diétás darab.
Csokoládé mindenütt
Ha a csokis édességek rabja vagy, nézz be képgalériánkba néhány remek ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- sütemény
Hagyományos zsidó édesség
- kávé
- tiramisu
Mascarponés pohárkrém tiramisu alapon
- palacsinta
- édességek