Sajtos, sós hajtogatott minikiflik
A látványtól és az illattól már akkor nagyokat nyelsz, amikor a minikiflik még csak a sütőben pirulnak.
Ha különleges kelt tésztára vágysz, akkor készíts minikifliket, vagy ahogy sokan ismerik ezt a sajtos sütit, hajtoványt. A légiesen könnyű falatkák olyan finomak, hogy egyszerűen nem tudod abbahagyni az evést. Sonkás töltelékkel is kipróbálhatod Kard Éva receptjét.
Mini kiflik
Hozzávalók 20 darabhoz
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 tojássárgája
- 0.5 dl olaj
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
Sajtos töltelékhez
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel egy deci langyos, cukros tejben. Várd meg, amíg jelentősen megnő a térfogata. Ez körülbelül 10-15 perc. Ezután a tojássárgát keverd össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet vegyítsd a sóval. Ha van kenyérsütőd, akkor öntsd az üstjébe a tojássárgás keveréket, majd kanalazd rá a lisztet, és dagaszd meg a tésztát. Ha nincs kenyérsütőd, akkor kézzel végezd a dagasztást.
Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, fényes és sima. Ezt követően takard le, és meleg helyen keleszd egy órán át. Majd borítsd a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsd ki vékonyra, és kend meg a sajtos keverékkel.
A töltelékhez a sajtot reszeld le, add hozzá a lágy vajat, a sót, az egész tojást, és keverd alaposan össze. Kanalazd a kinyújtott tésztára a sajtos masszát, és egyenletesen kend rá. Ezután tekerd fel, mintha bejglit készítenél, és éles késsel vágd trapéz alakú darabokra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd egymástól távolabb őket. Ne feledd, sütés közben tovább nőnek a minikiflik, ezért fontos, hogy legyen közöttük elég távolság. Majd konyharuhával takard le, és szobahőmérsékleten keleszd még 20 percig. Ezután az újrakelesztett tészta tetejét kend meg a felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Helyezd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süsd szép pirosra. Tálalás előtt a sajtos, sós sütiket hagyd langyosra hűlni, majd úgy kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció