Lúgosító minestrone leves salaktalanításhoz
Zöldség zöldség hátán, sok-sok illatos fűszerrel és némi vízzel főzve, ez a minestrone, az olaszok kedvenc zöldséglevese.
Ne rettenj meg a döbbenetes mennyiségű zöldségtől, ezektől lesz igazán finom és egészséges fogás a minestrone, és minden egyes kanálért hálás lesz a szervezeted.
Tulajdonképpen bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, amit csak szeretsz, egyébként is minden háztartásban máshogy készítik az őshazájában, így te is nyugodtan variálhatod.
Minestrone leves
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű répa
- 1 fél fej karfiol
- 1 közepes méretű zeller
- 4-5 közepes paradicsom
- 3-4 szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 kisebb krumpli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 konzerv tarkabab - vagy szárazbab, ebben az esetben főzés előtt egy éjszakát áztasd!
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
Minden zöldséget tisztíts meg alaposan, majd darabold őket nagyjából egységes méretű részekre, a hagymát és a paradicsomot vágd csak egészen apróra, a többiek lehetnek nagyobbak.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha mindennel előkészültél, kezdődhet a móka! Első lépésként a zellert párold puhára a répa és a fokhagyma társaságában, kevés vízben - egy-másfél deci, de ha kell még, akkor pótold -, majd ha megpuhultak, egy botmixerrel pürésítsd az egészet. Miután ezzel végeztél, mehet hozzájuk a többi zöldség és annyi víz, ami ellepi az egészet.
Sózd hangulatodnak megfelelően, majd fedő alatt főzz mindent puhára. Amikor elérték a kellő állagot, tekerj hozzájuk borsot, és tépkedd a levesbe a bazsalikomot és a petrezselymet, majd keverj rajta még kettőt, és már kész is vagy.
Gazdaságos fogások a hó végére
Ha a családi kassza már nem fest túl rózsásan, akkor is főzhetsz finomat mindenkinek!
OLVASD EL EZT IS!
- marha
- sárgarépa
A hagyományos alföldi gulyásleves receptje
- sajt
- leves