Lúgosító minestrone leves salaktalanításhoz

Zöldség zöldség hátán, sok-sok illatos fűszerrel és némi vízzel főzve, ez a minestrone, az olaszok kedvenc zöldséglevese.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne rettenj meg a döbbenetes mennyiségű zöldségtől, ezektől lesz igazán finom és egészséges fogás a minestrone, és minden egyes kanálért hálás lesz a szervezeted.

Tulajdonképpen bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, amit csak szeretsz, egyébként is minden háztartásban máshogy készítik az őshazájában, így te is nyugodtan variálhatod.

Minestrone leves

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű répa
  • 1 fél fej karfiol
  • 1 közepes méretű zeller
  • 4-5 közepes paradicsom
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 kisebb krumpli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 konzerv tarkabab - vagy szárazbab, ebben az esetben főzés előtt egy éjszakát áztasd!
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Minden zöldséget tisztíts meg alaposan, majd darabold őket nagyjából egységes méretű részekre, a hagymát és a paradicsomot vágd csak egészen apróra, a többiek lehetnek nagyobbak.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha mindennel előkészültél, kezdődhet a móka! Első lépésként a zellert párold puhára a répa és a fokhagyma társaságában, kevés vízben - egy-másfél deci, de ha kell még, akkor pótold -, majd ha megpuhultak, egy botmixerrel pürésítsd az egészet. Miután ezzel végeztél, mehet hozzájuk a többi zöldség és annyi víz, ami ellepi az egészet.

Sózd hangulatodnak megfelelően, majd fedő alatt főzz mindent puhára. Amikor elérték a kellő állagot, tekerj hozzájuk borsot, és tépkedd a levesbe a bazsalikomot és a petrezselymet, majd keverj rajta még kettőt, és már kész is vagy.

Gazdaságos fogások a hó végére

Ha a családi kassza már nem fest túl rózsásan, akkor is főzhetsz finomat mindenkinek!

A legjobb hó végi fogások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük