Fűszeres erdélyi miccs, ami grillen sütve a legfinomabb: olyan egyszerű, mint a fasírt
A miccs Erdélyben az egyik legnépszerűbb streetfood, de grillpartik sztárja is lehet.

erdelyi-miccs
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres, apró kolbász, a miccs igazi erdélyi specialitás, amit gyakran háromféle húsból, sertésből, marhából és birkából készítenek. Igaz, utóbbit akár el is hagyhatod. A lényeg, hogy zsíros húst vásárolj. Hasonlóan készül, mint nálunk a fasírt, a fűszerek közül leginkább a fokhagyma dominál benne. A húst sütőben, grillen és olajban is megsütheted, majd mustárral kínáld. 

Miccs receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál víz
  • 3 teáskanál borsikafű
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle húst legalább kétszer daráld le, vagy kérd meg erre a hentest. Rakd egy tálba, add hozzá az olívaolajat, a vizet, majd fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával, borsika- és kakukkfűvel. Nedves kézzel keverd össze, majd amikor összeáll, takard le, és tedd a hűtőbe legalább hat órára. Még jobb, ha egy egész napon át pihenteted.

Ezt követően nedves kézzel formázz a húsos masszából azonos nagyságú kolbászokat. Grillen vagy serpenyőben, olajban süsd oldalanként körülbelül hét-hét percig. Sütőben körülbelül 15-20 perc alatt készül el.
A miccs mellé padlizsánkrémet is készíthetsz. A legjobb, ha a zöldséget parázs felett sütöd meg.

Ezt is szeretjük