Karácsonyi mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül: maradék mézeskalácsból is tökéletes

Hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolhatsz a konyhádba ezzel a sütés nélkül készülő mézeskalácsos túrótortával.

Mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha karácsony, akkor mézeskalács! Ha nagy mennyiséget sütöttél belőle, érdemes egy részét továbbgondolni, és egy finom túrótorta alapjának kinevezni. Bármilyen, házilag sütött mézeskalácsból finom lesz: mi ezt a receptet ajánljuk hozzá.

Mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

  • 20 dkg mézeskalács
  • 10 dkg olvasztott vaj

A túrókrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg túró
  • 15 dkg görög joghurt
  • 5 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag zselatin fix

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mandulalapka a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A mézeskalácsot törd morzsalékosra. Keverd el az olvasztott vajjal, nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

Ehhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a zselatin fixszel. Add hozzá a túrót, a joghurtot, a reszelt narancshéjat, és jól keverd ki. Simítsd el a kekszmorzsa tetején, és a tedd a hűtőbe két-három órára, hogy megdermedjen.

A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Adj hozzá egy evőkanál olajat, hogy fényes legyen. Hűtsd langyosra, majd oszd el a megdermedt túrókrém tetején. A szélét díszítsd mandulalapkákkal. Tedd vissza a hűtőbe további néhány órára, hogy a bevonat is megdermedjen.

 

Csokis-gesztenyés pohárkrém: selymes desszert percek alatt

Ez a csokis-gesztenyés pohárkrém még a gesztenyepürénél is egyszerűbben készül, a végeredmény pedig egy selymes, finom desszert, ami ünnepi alkalmakra is beillik.

Elolvasom

Kép: porosolka / Getty Images

Ezt is szeretjük