Karácsonyi mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül: maradék mézeskalácsból is tökéletes
Hamisítatlan ünnepi hangulatot varázsolhatsz a konyhádba ezzel a sütés nélkül készülő mézeskalácsos túrótortával.
Ha karácsony, akkor mézeskalács! Ha nagy mennyiséget sütöttél belőle, érdemes egy részét továbbgondolni, és egy finom túrótorta alapjának kinevezni. Bármilyen, házilag sütött mézeskalácsból finom lesz: mi ezt a receptet ajánljuk hozzá.
Mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
- 20 dkg mézeskalács
- 10 dkg olvasztott vaj
A túrókrémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg túró
- 15 dkg görög joghurt
- 5 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag zselatin fix
A tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mandulalapka a tetejére
Elkészítés:
A mézeskalácsot törd morzsalékosra. Keverd el az olvasztott vajjal, nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.
Ehhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a zselatin fixszel. Add hozzá a túrót, a joghurtot, a reszelt narancshéjat, és jól keverd ki. Simítsd el a kekszmorzsa tetején, és a tedd a hűtőbe két-három órára, hogy megdermedjen.
A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Adj hozzá egy evőkanál olajat, hogy fényes legyen. Hűtsd langyosra, majd oszd el a megdermedt túrókrém tetején. A szélét díszítsd mandulalapkákkal. Tedd vissza a hűtőbe további néhány órára, hogy a bevonat is megdermedjen.
Csokis-gesztenyés pohárkrém: selymes desszert percek alatt
Ez a csokis-gesztenyés pohárkrém még a gesztenyepürénél is egyszerűbben készül, a végeredmény pedig egy selymes, finom desszert, ami ünnepi alkalmakra is beillik.
ElolvasomKép: porosolka / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- szegfűszeg
- mézeskalács