Puha, illatos mézeskalácskenyér: nem keleszteni, keverni kell

Ha szereted a mézeskalácsot, ezt a mennyei, édes kenyeret se hagyd ki. Ugyanazok a fűszerek kellenek mindkét sütibe.

Mézeskalácskenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az íz nagyon ismerős, csak az állaga és a formája más egy kicsit, mint ahogy eddig kóstoltad. A mézeskalácskenyeret a hollandok reggelire eszik vajjal, a franciák pedig gyakran sültek mellé kínálják. Bárhogy és bármikor kívánod, mindig jólesik. 

Mézeskalácskenyér

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt csillagánizs
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A mézet rakd egy tűzálló edénybe, langyosítsd meg vízgőz felett vagy a mikróban. Ne forrjon, csak legyen folyékony. Gépi habverővel keverd össze a tejjel, a tojással és a cukorral. A lisztet szitáld egy tálba. Vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal és a gyömbérrel. 

Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, és told a forró sütőbe. Előmelegített sütőben, 45-55 perc alatt süsd meg. Ha a tésztába szúrt tűt tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük