Puha, illatos mézeskalácskenyér: nem keleszteni, keverni kell
Ha szereted a mézeskalácsot, ezt a mennyei, édes kenyeret se hagyd ki. Ugyanazok a fűszerek kellenek mindkét sütibe.

Puha, illatos mézeskalácskenyér: nem keleszteni, keverni kell
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az íz nagyon ismerős, csak az állaga és a formája más egy kicsit, mint ahogy eddig kóstoltad. A mézeskalácskenyeret a hollandok reggelire eszik vajjal, a franciák pedig gyakran sültek mellé kínálják. Bárhogy és bármikor kívánod, mindig jólesik. 

Mézeskalácskenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt csillagánizs
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A mézet rakd egy tűzálló edénybe, langyosítsd meg vízgőz felett vagy a mikróban. Ne forrjon, csak legyen folyékony. Gépi habverővel keverd össze a tejjel, a tojással és a cukorral. A lisztet szitáld egy tálba. Vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal és a gyömbérrel. 

Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, és told a forró sütőbe. Előmelegített sütőben, 45-55 perc alatt süsd meg. Ha a tésztába szúrt tűt tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük