Puha, illatos mézeskalácskenyér: nem keleszteni, keverni kell
Ha szereted a mézeskalácsot, ezt a mennyei, édes kenyeret se hagyd ki. Ugyanazok a fűszerek kellenek mindkét sütibe.

Puha, illatos mézeskalácskenyér: nem keleszteni, keverni kell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az íz nagyon ismerős, csak az állaga és a formája más egy kicsit, mint ahogy eddig kóstoltad. A mézeskalácskenyeret a hollandok reggelire eszik vajjal, a franciák pedig gyakran sültek mellé kínálják. Bárhogy és bármikor kívánod, mindig jólesik. 

Mézeskalácskenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt csillagánizs
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A mézet rakd egy tűzálló edénybe, langyosítsd meg vízgőz felett vagy a mikróban. Ne forrjon, csak legyen folyékony. Gépi habverővel keverd össze a tejjel, a tojással és a cukorral. A lisztet szitáld egy tálba. Vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csillagánizzsal és a gyömbérrel. 

Öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, és told a forró sütőbe. Előmelegített sütőben, 45-55 perc alatt süsd meg. Ha a tésztába szúrt tűt tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük