Mézes-mustáros csirkemell
Ízletes, egyszerű és szaftos
A mézes-mustáros csirkemellet többféleképpen is elkészítheted. Ezzel a recepttel biztosra mehetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a kissé pikáns ételeket, a karamellizált mézes-mustáros csirkemellet feltétlenül ki kell próbálnod. Ha marad egy pici a pácból, tálaláskor locsold a húsokra vagy a köretre. Sült hagymával, zöldségekkel, rizzsel és krumplipürével is kínálhatod. Grillezve különösen finom.

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 8 evőkanál méz
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét már a sütés előtti este pácold be, úgy sokkal finomabb lesz. A mellet mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, klopfold ki. Egy zárható tálban keverd el a mézet a mustárral, mehet bele a só, a bors, az apróra vágott vöröshagyma és bazsalikom, majd nyomd hozzá a fokhagymát is. Helyed bele a csirkét, majd lefedve tedd az egészet a hűtőbe.

Sütés előtt egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, a húst vedd ki a pácból, és nagy lángon süsd a szeletek mindkét oldalát körülbelül hat-hét percig, hogy szép pirosak legyenek. Akkor jó, ha a méz elkezd karamellizálódni, és sötét szósz képződik a húsok alatt.

Ezt is szeretjük