Koreai csirke mézzel és vajjal sütve: a ropogós bundától lesz ellenállhatatlan
A fűszeres, mézzel és vajjal sütött koreai csirke ellenállhatatlanul ropogós.

koreai csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ropogós koreai csirke titka a sütés különleges módján túl a keményítőben rejlik, ettől lesz tökéletes állagú a bundája. Készítheted csirkecombbal, szárnnyal vagy vegyesen. Ha nincs olyan éles késed, amely a csontot is darabolja, filézett húst is használhatsz

Mézes-vajas koreai csirke

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 1 kg csirkecomb vagy -szárny
  • 1 liter olaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg burgonyakeményítő
  • 2 tojás
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • bors

A mázhoz

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat egy éles késsel, amely a csontot is átvágja, darabold fel, és tedd egy tálba. Az egy liter olajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben. Amíg az olaj melegszik, a húsdarabokat szórd meg sóval és borssal, add hozzá a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a tojást, és keverd össze, hogy a bunda mindegyiket egyenletesen vonja be. Amikor az olaj már elég forró, húsz perc alatt, félidőben megfordítva süsd meg a húsfalatokat benne. Az idő leteltével szedd ki a darabokat, csepegtesd le őket, majd egy-két perc pihentetés után azonnal tedd is vissza az olajba. Így, kétszer sütve lesznek igazán ropogósak. Másodszorra már elég nekik öt-hét perc, és ekkor végleg halászd ki, és csepegtesd le őket.

A szószhoz a fokhagymagerezdeket vágd apróra. A vajat egy száraz serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá a fokhagymát, kevergesd egy-két percig, amíg megérzed az illatát, és ekkor öntsd bele a szójaszószt és a cukrot is. Ha már elvegyült, add hozzá a mézet. Ezzel csak egy pillanatra keverd el, és rögtön adagold bele a szószba a kisült csirkét is. Forgasd össze úgy, hogy a máz egyenletesen bevonja a darabokat, és vedd le a tűzről.

A keleti ízek szerelmesei a köretet is elkészíthetik hasonló módszerrel: a ropogós koreai répasalátának lehetetlen ellenállni.

Ezt is szeretjük