Tepsiben sült csirkeszárnyak szezámmagba forgatva: készítsd úgy, mint a Távol-Keleten
A csirkeszárny isteni finom, pláne ha a húsa omlós, és ínycsiklandó, ragacsos szezámmagos mázzal lett megkenve.

A szezámmagos csirkeszárnyak vendégváró falatokként, de akár főfogásként is megállják a helyüket, érdemes melléjük valamilyen mártogatóst készíteni, vagy körettel együtt tálalni.
Mézes szezámmagos csirkeszárny
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 1 db citrom
- 4 evőkanál méz
- 1 evőkanál pirított szezámmag
- 1 teáskanál gyömbérpor
- szezámmagolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tisztítsd meg a csirkeszárnyakat, majd a szezámmagolajba keverj ízlés szerint sót és borsot, és pácold be vele a húst. Ezután helyezd azokat egy sütőlappal kibélelt tepsibe, és süsd 30 percen át.
Közben a gyömbérport, a citrom lereszelt héját, a levét, a szezámmagot és a mézet keverd össze, és ezzel kend meg a már tepsiben félkészre sült csirkeszárnyakat. Végezetül tedd még vissza őket további 20 perce, félidőben forgasd meg a húsokat, és kend meg a másik oldalukat is.
Így készül az aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan.
Aranybarna, ropogós Kentucky-csirkeszárny: a fűszeres panír ellenállhatatlan
A ropogós bundájú csirkeszárny a pácnak köszönhetően finom, omlós, öröm belőle minden falat.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció