Hirtelen sült csirkemell mézes-mustáros pácban: salátával tálalva könnyű ebéd
Finom, szaftos lesz a sült csirkemell, ha néhány órát mézes-mustáros pácban tartod.

A mézes-mustáros csirkemell pillanatok alatt összeállítható, egyszerű fogás. A lényege annyi, hogy a szeleteket kisütés előtt mindenképp tartsd néhány órát a pácban, így az ízek lejutnak a belsejébe, és nem is fog kiszáradni a hús. Bármilyen köretet kínálhatsz mellé, de a legjobb egy könnyű, kalóriaszegény saláta.
Mézes-mustáros sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 5 evőkanál dijoni mustár
- 5 evőkanál méz
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál lime-lé
- só
- bors
Elkészítés:
A páchoz az olajat keverd el a mustárral, a mézzel és a lime levével. A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Tedd őket egy zárható dobozba, és forgasd össze a páccal. Így pihentesd a hűtőben két-három órát.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt vagy egy grillsütőt, és oldalanként két-három perc alatt süsd a pácból kihalászott hússzeleteket pirosra. Mivel elég olaj marad rajtuk, pluszzsiradék nem kell már alá. Frissen tálald.
Zöldséges csirkefasírt egyszerűen: sütőben is készülhet
Lila hagyma és kaliforniai paprika is gazdagítja a csirkefasírtot. A fenséges finomság bármilyen körettel kínálva jólesik.
ElolvasomKép: AlexPro9500 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- mcdonalds
- hamburger