Krémes mézes-mustáros csirkemell tejfölös szószban: alig tíz perc valódi munka van vele

A mézes-mustáros csirkemell tejfölös szósszal sütve is fenséges.

tejfolos mezes mustaros
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerre édes és pikáns mézes mustáros csirkemell tejfölös szószban sütve krémes, egyszerű, és valamilyen körettel teljes értékű vacsora. Valódi munka alig van vele, így éppúgy megmentője lehet a kisgyerekes anyáknak, mint azoknak, akik nem szeretnek sok időt tölteni a konyhában.

Mézes-mustáros csirkemell tejfölös szószban

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 35 dkg tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 0.5 dl olaj + egy kevés a pácoláshoz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét vágd nagyobb darabokra. Sózd, borsozd, forgasd össze kevés olajjal, és alufóliával letakarva tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával, a mustárral, a mézzel és fél deci olajjal, ízlés szerint sózd és borsozd meg. 

A pácolási idő leteltével helyezd el a csirkemellszeleteket egymás mellett egy tepsiben, locsold rá a tejfölös szószt, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt szépen rápirulhasson.

Ha komolyabb húsételre vágysz, a sertéskarajt is elkészítheted mézes-mustáros ízesítéssel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük