Mézes-mustáros csirkefalatok különleges bundában - Belül ragacsos, kívül ropogós

A mézes-mustáros, kukoricapehelybe forgatott csirkefalatok olajszag nélkül, gyorsan elkészülnek.

mezes-mustaros-csirke-cornflakes-bundaban2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hétvége, akkor rántott hús minden mennyiségben! Az új panírozási módszer feldobja a népszerű, de jól megszokott ebédet. A mézes-mustáros csirkefalatok kellemesen fűszeresek, omlósak és nagyon ropogósak.

Ha van időd, a csirkét egy-két órán át pihentetheted a mézes-mustáros keverékben. Az apró falatokat a gyerkőcök is nagy lelkesen megeszik. Felnőtteknek chilis szósszal még pikánsabbá tehető. 

Mézes-mustáros csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg kukoricapehely
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • bors

Elkészítés ideje: 45 perc

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. Vágd kisebb kockákra vagy csíkokra, és sózd, borsozd ízlés szerint. A mézet keverd össze a mustárral egy tálban, a kukoricapelyhet pedig kicsit törd össze.

A húst tedd előbb a felvert tojásba, majd forgasd a kukoricapehelybe. Ügyelj, hogy mindenhova jusson cornflakes. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold rá a bundázott csirkét. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-15 perc alatt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük