Mézes-mustáros csirkefalatok különleges bundában - Belül ragacsos, kívül ropogós

A mézes-mustáros, kukoricapehelybe forgatott csirkefalatok olajszag nélkül, gyorsan elkészülnek.

Mézes-mustáros csirkefalatok különleges bundában - Belül ragacsos, kívül ropogós
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha hétvége, akkor rántott hús minden mennyiségben! Az új panírozási módszer feldobja a népszerű, de jól megszokott ebédet. A mézes-mustáros csirkefalatok kellemesen fűszeresek, omlósak és nagyon ropogósak.

Ha van időd, a csirkét egy-két órán át pihentetheted a mézes-mustáros keverékben. Az apró falatokat a gyerkőcök is nagy lelkesen megeszik. Felnőtteknek chilis szósszal még pikánsabbá tehető. 

Mézes-mustáros csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg kukoricapehely
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • bors

Elkészítés ideje: 45 perc

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. Vágd kisebb kockákra vagy csíkokra, és sózd, borsozd ízlés szerint. A mézet keverd össze a mustárral egy tálban, a kukoricapelyhet pedig kicsit törd össze.

A húst tedd előbb a felvert tojásba, majd forgasd a kukoricapehelybe. Ügyelj, hogy mindenhova jusson cornflakes. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold rá a bundázott csirkét. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-15 perc alatt.

Ezt is szeretjük