Mézes-mustáros csirkefalatok különleges bundában - Belül ragacsos, kívül ropogós
A mézes-mustáros, kukoricapehelybe forgatott csirkefalatok olajszag nélkül, gyorsan elkészülnek.
![Mézes-mustáros csirkefalatok különleges bundában - Belül ragacsos, kívül ropogós](https://kep.index.hu/1/0/1686/16860/168603/16860334_0dee7209535930f80d087b873f497c08_wm.jpg)
Ha hétvége, akkor rántott hús minden mennyiségben! Az új panírozási módszer feldobja a népszerű, de jól megszokott ebédet. A mézes-mustáros csirkefalatok kellemesen fűszeresek, omlósak és nagyon ropogósak.
Ha van időd, a csirkét egy-két órán át pihentetheted a mézes-mustáros keverékben. Az apró falatokat a gyerkőcök is nagy lelkesen megeszik. Felnőtteknek chilis szósszal még pikánsabbá tehető.
![mezes-mustaros-csirke-bundaban](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1686/16860/168605/16860570_a4402e52934409ba132d85fbef2e85b4_wm.jpg)
Mézes-mustáros csirkefalatok
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg kukoricapehely
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés ideje: 45 perc
A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. Vágd kisebb kockákra vagy csíkokra, és sózd, borsozd ízlés szerint. A mézet keverd össze a mustárral egy tálban, a kukoricapelyhet pedig kicsit törd össze.
A húst tedd előbb a felvert tojásba, majd forgasd a kukoricapehelybe. Ügyelj, hogy mindenhova jusson cornflakes. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold rá a bundázott csirkét. Spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 10-15 perc alatt.