Isteni mézes, mustáros csirkecomb, amivel kevés a macera: így nem szárad ki a hús
A mézes-mustáros csirkecombbal alig van munka, az édes és csípős ízek kavalkádja pedig alig egy óra alatt összeérik a sütőben.

mezes-mustaros-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros csirkecombok készítésének két titka van. Dijoni mustárral a legfinomabb, annak van ugyanis a legkarakteresebb íze, a combokat pedig sütés előtt érdemes egy éjszakát a hűtőben pácolni, így a fűszerek lejutnak a hús belsejébe, átjárják a rostokat, és sokkal finomabb lesz a végeredmény.

Mézes, mustáros csirkecomb receptje

Hozzávalók:

  • 8 db csirkealsócomb
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a mézet és a mustárt. A csirkecombokat fektesd tűzálló tálba, kend be alaposan a szósszal, takard le alufóliával, és pihentesd a hűtőben egy-két órát, vagy akár egy egész éjszakát.
 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkecombokat vedd ki a hűtőből, önts alájuk kevés olajat, és letakarva süsd 45 percig. Ha már puhák, vedd le a tepsiről az alufóliát, és további negyedóra alatt pirítsd meg a combokat.
Tálald a sült csirkét tavaszi sült retekkel.

Ezt is szeretjük