Mézes-gyömbéres ragacsos csirkeszárnyak: csípős, édes máz vonja be
A mézes-gyömbéres szósszal megkent csirkeszárny egyszerre édes és csípős.
Érdemes gyakran készítened csirkeszárnyat, mert kivételesen omlós, puha része a szárnyasnak. Ha ragacsos szósszal kened meg őket, ellenállhatatlanul finomak lesznek, ráadásul munka sincs velük különösebben. Legjobb őket a kezedbe venni, és úgy falatozni.
Mézes-gyömbéres csirkeszárnyak receptje
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 0.5 citrom leve
- chili ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat sózd be. Egy tálban keverd össze az olajat a szójaszósszal, a mézzel, a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a chilivel, a citromlével és a borssal. Kend meg a szárnyakat ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, takard le alufóliával, és told a sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, tekerd fel a hőmérsékletet 200 fokra, és további húsz perc alatt időnként megforgatva süsd ropogósra a húst. Közben a kiolvadt szaftjával locsolgathatod. Ha megsült, késsel-villával is nekiállhatsz, de még jobb, ha a kezedbe veszed, és úgy fogyasztod el a csirkeszárnyakat.
A mézes-gyömbéres pác csirkecombokhoz is remekül passzol.
- méz
- szójaszósz
- csirkeszárny
- gyömbér
- citromlé
- húsételek
- mézes-gyömbéres csirkeszárnyak
- ragacsos csirkeszárny
- Recept
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció