Hűsítő, mentás sajttorta pohárban: igazi megúszós desszert
Ez a jól behűtött, mentás sajttorta a hőség tökéletes ellenszere, és még sütni sem kell. Pohárban tálalva nagyon dekoratív.


- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- Bőrszépítő vitaminbomba, ami kiűzi a toxinokat és beindítja a lomha emésztést: ízletes smoothie spenóttal »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
Elsőre talán különlegesenek tűnhet az ízkombináció, de a mentás sajttorta igazán csodás, nyárias desszert. Fehér csokoládéval és tejszínnel még izgalmasabb. Használhatsz hozzá csokis, gyümölcsös kekszet is. Ne sajnáld belőle a mentát, attól lesz ugyanis igazán frissítő ez az egyszerű és gyors édesség.
Mentás sajttorta pohárban
Hozzávalók:
Kekszes réteghez
- 18 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
Krémsajtos réteghez
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg fehér csokoládé
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db lime
- 3 szál menta
Elkészítés:
A fehér csokit darabold kockákra, és vízgőz felett melegítsd össze a tejszínnel. Kevergesd, amíg csoki teljesen elolvad. Várd meg, míg kihűl, majd add hozzá a mascarponét, a natúr krémsajtot, a vaníliás cukrot, a lime reszelt héját és frissen facsart levét, majd dolgozd simára. Használhatsz hozzá elektromos habverőt, de akár fakanállal is kikeverheted. Néhány mentalevelet tegyél félre a díszítéshez, a többit vágd apróra, majd rakd a krémsajtos keverékhez.
A darált kekszet tedd egy tálba, és jól keverd össze az olvasztott vajjal. Rétegezd a kekszet és a krémet neked tetsző poharakba, kelyhekbe. Ha több réteget készítesz, arra figyelj, hogy a mascarponés keverék a tetejére kerüljön. Rakd a hűtőbe egy-két órára, majd díszítsd a félretett mentalevelekkel.

Még több recept