Hűsítő, mentás sajttorta pohárban: igazi megúszós desszert
Ez a jól behűtött, mentás sajttorta a hőség tökéletes ellenszere, és még sütni sem kell. Pohárban tálalva nagyon dekoratív.

Hűsítő, mentás sajttorta pohárban: igazi megúszós desszert
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elsőre talán különlegesenek tűnhet az ízkombináció, de a mentás sajttorta igazán csodás, nyárias desszert. Fehér csokoládéval és tejszínnel még izgalmasabb. Használhatsz hozzá csokis, gyümölcsös kekszet is. Ne sajnáld belőle a mentát, attól lesz ugyanis igazán frissítő ez az egyszerű és gyors édesség.
 

Hozzávalók:

Kekszes réteghez

  • 18 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj

Krémsajtos réteghez

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db lime
  • 3 szál menta
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit darabold kockákra, és vízgőz felett melegítsd össze a tejszínnel. Kevergesd, amíg csoki teljesen elolvad. Várd meg, míg kihűl, majd add hozzá a mascarponét, a natúr krémsajtot, a vaníliás cukrot, a lime reszelt héját és frissen facsart levét, majd dolgozd simára. Használhatsz hozzá elektromos habverőt, de akár fakanállal is kikeverheted. Néhány mentalevelet tegyél félre a díszítéshez, a többit vágd apróra, majd rakd a krémsajtos keverékhez.

A darált kekszet tedd egy tálba, és jól keverd össze az olvasztott vajjal. Rétegezd a kekszet és a krémet neked tetsző poharakba, kelyhekbe. Ha több réteget készítesz, arra figyelj, hogy a mascarponés keverék a tetejére kerüljön. Rakd a hűtőbe egy-két órára, majd díszítsd a félretett mentalevelekkel.

 

Ezt is szeretjük