Itt az új sütiőrület: macaron után cobbler

Így lesz tökéletes

Itthon még nem annyira népszerű a cobbler, de ha egyszer megkóstolod, a rajongója leszel.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cobbler nem egy bonyolult sütemény, nem véletlenül népszerű a tengerentúlon, sok munkát nem igényel, és a legtapasztalatlanabb szakácsnak is sikerülni fog.

Ha elfogyott a meggy, vagy nem is volt, helyettesítheted tulajdonképp bármilyen gyümölccsel, mindegyikkel jól működik ez a süti.

Meggyes cobbler

Hozzávalók:

  • 17 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 bögre meggy
  • 1/2 teáskanálnyi szódabikarbóna

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, majd vedd elő a kedvenc cobblersütő serpenyődet - ez az lesz, amelyik körülbelül 20x20 centiméteres -, és olvaszd meg az alján a vajat. A cukrot és a lisztet keverd össze egy csipetnyi só és a szódabikarbóna társaságában a tejjel, és gyúrd őket addig, amíg homogén tésztát nem kapsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha ez megvan, terítsd szét a vajon, és szórd meg a tetejét a kimagozott meggyel - ez a művelet meg is fordítható, ha úgy szimpatikusabb, a meggy legyen alul, és azon a tészta. Told be a meleg sütőbe, és süsd készre, ez körülbelül 40-50 perc lesz, ha már szép aranybarna a tészta, akkor jó.

A nagyi és az unokák kedvenc fogásai

8 népszerű recept gyerekkorodból

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük