
Egyszerű, de isteni meggyes kevert süti: még most használd fel a nyáron eltett befőttet
Ezzel az egyszerű meggyes kevert sütivel alig van munka, csak keverd össze a hozzávalóit, és mehet is a sütőbe.


Egyensúlysütinek is hívják ezt a puha, meggyes kevert süteményt, mivel egyforma mennyiségű liszt, vaj és cukor kell hozzá. Amíg nincs szezonja a friss gyümölcsnek, készítheted fagyasztottból vagy befőttből is. Vaj helyett akár zsírt is tehetsz a tésztába, de akkor kicsit kevesebb is elég lesz belőle.
Meggyes kevert süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj (vagy 18 dkg zsír)
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat habosítsd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a sót, a tojásokat, és így verd tovább a robotgép legmagasabb fokozatán még legalább öt percig, amíg a térfogata megnő, a színe pedig halványabbá válik. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral, és szitáld a vajas tojáshoz. Óvatosan keverd össze.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Meggybefőttből lágy csokis pohárkrémet is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept