Egyszerű, de isteni meggyes kevert süti: még most használd fel a nyáron eltett befőttet

Ezzel az egyszerű meggyes kevert sütivel alig van munka, csak keverd össze a hozzávalóit, és mehet is a sütőbe.

meggyes kevert
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyensúlysütinek is hívják ezt a puha, meggyes kevert süteményt, mivel egyforma mennyiségű liszt, vaj és cukor kell hozzá. Amíg nincs szezonja a friss gyümölcsnek, készítheted fagyasztottból vagy befőttből is. Vaj helyett akár zsírt is tehetsz a tésztába, de akkor kicsit kevesebb is elég lesz belőle.

Meggyes kevert süti

Hozzávalók 24 szelethez

  • 50 dkg magozott meggy
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj (vagy 18 dkg zsír)
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat habosítsd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a sót, a tojásokat, és így verd tovább a robotgép legmagasabb fokozatán még legalább öt percig, amíg a térfogata megnő, a színe pedig halványabbá válik. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral, és szitáld a vajas tojáshoz. Óvatosan keverd össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Meggybefőttből lágy csokis pohárkrémet is készíthetsz.

Ezt is szeretjük