Egyszerű csokis egyensúlysüti 10 perces munkával: nem kell sokat méricskélni
Ezt nem fogod elfelejteni, az egyensúlysütibe ugyanannyi liszt, vaj, tojás és cukor kerül.

csokis-egyensulysuti
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Csodát tesz a hidegben kiszáradt bőrrel ez az egyszerű arcpakolás: puhít, táplál és ráncot simít a túró »

3 frizura, ami 5 perc alatt elkészül: laza és nőies fazonokat is mutatunk »

15 perc intenzív edzés, amihez csak egy szék kell: lefaragja a kilókat és formálja a testet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A méltán kedvelt puha egyensúlysüti egyszerűbb, mint a piskóta, hisz sokkal kevésbé kényes, tehát biztosra mehetnek vele a kezdők is. Mivel vaj is kerül bele jócskán, nem fog kiszáradni. Mindig tökéletes választás, hisz jól variálható gyümölcsökkel, magvakkal is feldobhatod, de még tortaalap is lehet. Csokival kicsik és nagyok kedvence lesz. 

Csokis egyensúlysüti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg csoki
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáikat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, és keverd tovább. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, és fokozatosan adagold a masszába. Forgasd hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, végül pedig az apróra vágott csokit.


A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a süti elkészült. Hagyd teljesen kihűlni, utána szeleteld csak fel. 
Kuglófot is készíthetsz 10 perces munkával. A diós-almás változat minden képzeletedet felülmúlja.

Ezt is szeretjük