Egyszerű csokis egyensúlysüti 10 perces munkával: nem kell sokat méricskélni
Ezt nem fogod elfelejteni, az egyensúlysütibe ugyanannyi liszt, vaj, tojás és cukor kerül.

csokis-egyensulysuti
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

Kerek, feszes popsi, narancsbőr nélkül: 30 napos zsírégető kihívás magyar fitneszedzővel »

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A méltán kedvelt puha egyensúlysüti egyszerűbb, mint a piskóta, hisz sokkal kevésbé kényes, tehát biztosra mehetnek vele a kezdők is. Mivel vaj is kerül bele jócskán, nem fog kiszáradni. Mindig tökéletes választás, hisz jól variálható gyümölcsökkel, magvakkal is feldobhatod, de még tortaalap is lehet. Csokival kicsik és nagyok kedvence lesz. 

Csokis egyensúlysüti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg csoki
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáikat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a puha vajat, és keverd tovább. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, és fokozatosan adagold a masszába. Forgasd hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjéjét, végül pedig az apróra vágott csokit.


A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a süti elkészült. Hagyd teljesen kihűlni, utána szeleteld csak fel. 
Kuglófot is készíthetsz 10 perces munkával. A diós-almás változat minden képzeletedet felülmúlja.

Ezt is szeretjük