Egyszerű, de isteni meggyes kevert süti: még most használd fel a nyáron eltett befőttet
Ezzel az egyszerű meggyes kevert sütivel alig van munka, csak keverd össze a hozzávalóit, és mehet is a sütőbe.
Egyensúlysütinek is hívják ezt a puha, meggyes kevert süteményt, mivel egyforma mennyiségű liszt, vaj és cukor kell hozzá. Amíg nincs szezonja a friss gyümölcsnek, készítheted fagyasztottból vagy befőttből is. Vaj helyett akár zsírt is tehetsz a tésztába, de akkor kicsit kevesebb is elég lesz belőle.
Meggyes kevert süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj (vagy 18 dkg zsír)
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat habosítsd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a sót, a tojásokat, és így verd tovább a robotgép legmagasabb fokozatán még legalább öt percig, amíg a térfogata megnő, a színe pedig halványabbá válik. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral, és szitáld a vajas tojáshoz. Óvatosan keverd össze.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Meggybefőttből lágy csokis pohárkrémet is készíthetsz.
Csupa csoki lúdláb pohárban: elegáns, de nagyon egyszerű desszert
Az egyik legfinomabb tortát két fontos elem határozza meg: a csokoládé-meggy ízkombináció és a habos állag. Mindkettőt tudja ez a desszert, csak gyorsabban és egyszerűbben.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció