Medvehagymás vajas krumpli: csodás köret, amire nem lehet ráunni

A vajas krumpliból könnyen ínyenc köretet készíthetsz: csak dobd fel friss medvehagymával! Jobb lesz, mint a főétel.

medvehagymas-krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz csalhatatlan jele, hogy megjelent a piacon a különleges ízű és illatú medvehagyma. Évről évre egyre népesebb a zamatos, üde fűszernövény rajongótábora. Akár saját magad is begyűjtheted erdőkben, ligetes területeken. Ám légy résen, mivel a levelei nagyon hasonlítanak a mérgező gyöngyvirág leveleire, bár az később jelenik meg. Épp ezért érdemes kicsit megdörzsölni. Ha fokhagymaillatot érzel, nyert ügyed van. A medvehagyma a legegyszerűbb ételeket is feldobja, így a vajas krumplit is. 

Medvehagymás vajas krumpli

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 1 csokor medvehagyma
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd tetszőleges nagyságú gerezdekre. Főzd meg sós vízben körülbelül 20 perc alatt, majd szűrd le.
A pestóhoz a medvehagymát alaposan mosd meg. Vegyél ki két-három levelet, a többit rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a parmezánt, a sót és a borsot, majd dolgozd krémesre. Közben add hozzá az olívaolajat. 

Egy serpenyőben hevíts vajat, tedd hozzá az apróra vágott medvehagymát és a krumplit. Forgasd hozzá a pestót, és kevergetve süsd össze néhány perc alatt. Arra ügyelj, hogy a krumpli ne törjön össze. Kevés szezámmaggal is feldobhatod. 
A markáns ízű medvehagymából isteni krémlevest is készíthetsz. Parmezán sajttal a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük