Medvehagymás vajas krumpli: csodás köret, amire nem lehet ráunni
A vajas krumpliból könnyen ínyenc köretet készíthetsz: csak dobd fel friss medvehagymával! Jobb lesz, mint a főétel.

- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A tavasz csalhatatlan jele, hogy megjelent a piacon a különleges ízű és illatú medvehagyma. Évről évre egyre népesebb a zamatos, üde fűszernövény rajongótábora. Akár saját magad is begyűjtheted erdőkben, ligetes területeken. Ám légy résen, mivel a levelei nagyon hasonlítanak a mérgező gyöngyvirág leveleire, bár az később jelenik meg. Épp ezért érdemes kicsit megdörzsölni. Ha fokhagymaillatot érzel, nyert ügyed van. A medvehagyma a legegyszerűbb ételeket is feldobja, így a vajas krumplit is.
Medvehagymás vajas krumpli
Hozzávalók
- 80 dkg krumpli
- 1 csokor medvehagyma
- 7 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
- szezámmag
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd tetszőleges nagyságú gerezdekre. Főzd meg sós vízben körülbelül 20 perc alatt, majd szűrd le.
A pestóhoz a medvehagymát alaposan mosd meg. Vegyél ki két-három levelet, a többit rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a parmezánt, a sót és a borsot, majd dolgozd krémesre. Közben add hozzá az olívaolajat.
Egy serpenyőben hevíts vajat, tedd hozzá az apróra vágott medvehagymát és a krumplit. Forgasd hozzá a pestót, és kevergetve süsd össze néhány perc alatt. Arra ügyelj, hogy a krumpli ne törjön össze. Kevés szezámmaggal is feldobhatod.
A markáns ízű medvehagymából isteni krémlevest is készíthetsz. Parmezán sajttal a legfinomabb.
Még több recept