Medvehagymás vajas krumpli: csodás köret, amire nem lehet ráunni
A vajas krumpliból könnyen ínyenc köretet készíthetsz: csak dobd fel friss medvehagymával! Jobb lesz, mint a főétel.


- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Szupernőies kiegészítő tér vissza tavasszal: a láncos öv lesz a szezon nagy slágere »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A tavasz csalhatatlan jele, hogy megjelent a piacon a különleges ízű és illatú medvehagyma. Évről évre egyre népesebb a zamatos, üde fűszernövény rajongótábora. Akár saját magad is begyűjtheted erdőkben, ligetes területeken. Ám légy résen, mivel a levelei nagyon hasonlítanak a mérgező gyöngyvirág leveleire, bár az később jelenik meg. Épp ezért érdemes kicsit megdörzsölni. Ha fokhagymaillatot érzel, nyert ügyed van. A medvehagyma a legegyszerűbb ételeket is feldobja, így a vajas krumplit is.
Medvehagymás vajas krumpli
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 1 csokor medvehagyma
- 7 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
- szezámmag
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd tetszőleges nagyságú gerezdekre. Főzd meg sós vízben körülbelül 20 perc alatt, majd szűrd le.
A pestóhoz a medvehagymát alaposan mosd meg. Vegyél ki két-három levelet, a többit rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a parmezánt, a sót és a borsot, majd dolgozd krémesre. Közben add hozzá az olívaolajat.
Egy serpenyőben hevíts vajat, tedd hozzá az apróra vágott medvehagymát és a krumplit. Forgasd hozzá a pestót, és kevergetve süsd össze néhány perc alatt. Arra ügyelj, hogy a krumpli ne törjön össze. Kevés szezámmaggal is feldobhatod.
A markáns ízű medvehagymából isteni krémlevest is készíthetsz. Parmezán sajttal a legfinomabb.
Még több recept