Medvehagymás, sajtos galuska - Így lesz tökéletes a tészta

A medvehagymás-sajtos galuska több mint köret: ínycsiklandó tavaszi egytálétel.

Medvehagymás, sajtos galuska - Így lesz tökéletes a tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A medvehagyma a tavasz nagy kedvence, egészséges, rengeteg ételhez felhasználható, és karakteres ízt ad a legegyszerűbb fogásoknak is. Keverd a galuska tésztájába, szórj rá sajtot, és kész is az egyszerű, de ízletes ebéd vagy vacsora.

A sajt mellett pirított szalonnát és juhtúrót is tehetsz a medvehagymás galuska  tetejére, sőt, tojást is üthetsz rá. Friss salátával fejedelmi. 

Medvehagymás-sajtos galuska

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl víz
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál só

Elkészítés ideje: 50 perc

A medvehagymát mosd meg, csepegtesd le, majd vágd durvára. Adj hozzá egy-két kanál vizet, és pürésítsd. Keverd össze a tojással, a sóval és a liszttel, majd több részletben öntsd hozzá a vizet. Lazán dolgozd simára, de ne keverd sokáig, mert akkor túl lágy lesz a tészta.

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a tésztát. Főzd addig, amíg a galuskák fel nem jönnek a víz tetejére, ez körülbelül három-négy perc. Inkább kisebb adagonként főzd, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. Kevés vajat olvassz meg egy nagyobb serpenyőben, és rakd bele a galuskát. Süsd át, és még forrón szórd meg reszelt sajttal.

Ezt is szeretjük