Medvehagymás, sajtos galuska - Így lesz tökéletes a tészta
A medvehagymás-sajtos galuska több mint köret: ínycsiklandó tavaszi egytálétel.
A medvehagyma a tavasz nagy kedvence, egészséges, rengeteg ételhez felhasználható, és karakteres ízt ad a legegyszerűbb fogásoknak is. Keverd a galuska tésztájába, szórj rá sajtot, és kész is az egyszerű, de ízletes ebéd vagy vacsora.
A sajt mellett pirított szalonnát és juhtúrót is tehetsz a medvehagymás galuska tetejére, sőt, tojást is üthetsz rá. Friss salátával fejedelmi.
Medvehagymás-sajtos galuska
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg sajt
- 3 dl víz
- 3 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 csokor medvehagyma
- 1 teáskanál só
Elkészítés ideje: 50 perc
A medvehagymát mosd meg, csepegtesd le, majd vágd durvára. Adj hozzá egy-két kanál vizet, és pürésítsd. Keverd össze a tojással, a sóval és a liszttel, majd több részletben öntsd hozzá a vizet. Lazán dolgozd simára, de ne keverd sokáig, mert akkor túl lágy lesz a tészta.
Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a tésztát. Főzd addig, amíg a galuskák fel nem jönnek a víz tetejére, ez körülbelül három-négy perc. Inkább kisebb adagonként főzd, hogy ne ragadjon össze a tészta.
Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. Kevés vajat olvassz meg egy nagyobb serpenyőben, és rakd bele a galuskát. Süsd át, és még forrón szórd meg reszelt sajttal.