Medvehagymás, sajtos galuska - Így lesz tökéletes a tészta
A medvehagymás-sajtos galuska több mint köret: ínycsiklandó tavaszi egytálétel.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A medvehagyma a tavasz nagy kedvence, egészséges, rengeteg ételhez felhasználható, és karakteres ízt ad a legegyszerűbb fogásoknak is. Keverd a galuska tésztájába, szórj rá sajtot, és kész is az egyszerű, de ízletes ebéd vagy vacsora.

A sajt mellett pirított szalonnát és juhtúrót is tehetsz a medvehagymás galuska  tetejére, sőt, tojást is üthetsz rá. Friss salátával fejedelmi. 

Medvehagymás-sajtos galuska

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl víz
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál só

Elkészítés ideje: 50 perc

A medvehagymát mosd meg, csepegtesd le, majd vágd durvára. Adj hozzá egy-két kanál vizet, és pürésítsd. Keverd össze a tojással, a sóval és a liszttel, majd több részletben öntsd hozzá a vizet. Lazán dolgozd simára, de ne keverd sokáig, mert akkor túl lágy lesz a tészta.

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, szaggasd bele a tésztát. Főzd addig, amíg a galuskák fel nem jönnek a víz tetejére, ez körülbelül három-négy perc. Inkább kisebb adagonként főzd, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. Kevés vajat olvassz meg egy nagyobb serpenyőben, és rakd bele a galuskát. Süsd át, és még forrón szórd meg reszelt sajttal.

Blog.hu ajánló